WhatsApp-alternatief WeChat krijgt grotere groepen

WeChat voor iPhone is vernieuwd met grotere groepsomvang voor chatten, preview van stickers en meer.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

WeChatHet was vaste kost in de reacties onder artikelen over WhatsApp. “Ik gebruik veel liever WeChat.” Het is lastig om te peilen hoe sterk dat sentiment nog is nadat WhatsApp een iOS 7-makeover kreeg, maar internationaal is de app nog altijd niet te remmen. De instant messaging-applicatie met meer dan 300 miljoen gebruikers verhoogt na een update de limiet voor groepen naar 100 mensen. Dat is het dubbele van WhatsApp Messenger.

WeChat WhatsApp alternatief stickers iOSWeChat voegt nog twee nieuwe functies toe in versie 5.1.0.6, een nogal onoverzichtelijk typenummer dat in de app zelf trouwens wordt afgerond naar 5.1. Voortaan kan je onvoltooide berichten terugkijken in een apart scherm met drafts, om een bericht op te pikken en daarna alsnog te versturen. Verder kunnen stickers in de stickershop nu geanimeerd worden bekeken voordat je ze koopt. Een functie die vooral de grote Aziatische gebruikersgroep zal interesseren, vermoeden we. Stickers lijken niet echt een big deal in Nederland, maar zorgen er wel voor dat de vooral in Japan populaire messaging-app LINE erg lucratief is.

WeChat vindt een groot deel van zijn gebruikers in China, maar doet het in Nederland en België ook niet onaardig. Toevoegingen ten opzichte van WhatsApp zijn onder andere een functie om je favoriete berichten op te slaan en later te versturen, gratis bellen, videobellen, een soepele walkie-talkie functie en de mogelijkheid om te chatten met onbekenden in de buurt. Daar is nu dus ook een grotere groepsomvang bij gekomen.

Downloaden: WeChat (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 8:39
Onderwerpen gratis bellen, instant messaging, wechat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.