iOS game-update: Eerste game Rovio Stars, FlyShot Golf en Trigger City

Angry Birds-ontwikkelaar Rovio Mobile gaat nu ook iOS-games uitgeven en FlyShot Golf is een nieuw gratis golfspel voor iPhone en iPad.

GU DI FlyShot Golf headerAngry Birds-ontwikkelaar Rovio Mobile heeft zoveel winst geboekt en is zo gegroeid in de afgelopen periode, dat het bedrijf zich niet langer beperkt tot het ontwikkelen van games. Het gaat ze nu ook uitgeven, en de eerste game A Viking Voyage heeft meteen een trailer gekregen die we vandaag in de iOS game-update laten zien. Vandaag ook een nieuw gratis te downloaden golfspelletje en Trigger City: knokken met een retrovibe.

FlyShot Golf: balletje meppen

GU DI Flyshot Golf iPad iPhoneHet is niet zolang geleden dat we een leuk gratis te downloaden golfspelletje onder handen namen in de iOS game-update. 11 April welteverstaan: toen schreven we over GolfStar. Maar nu staat de volgende poging alweer te popelen. Ontwikkelaar Klab Global noemt haar cartooneske simulatiesportspelletje het hoogtepunt van graphics op de iPhone en iPad, maar wat ons betreft zijn de beelden ‘gewoon’ lekker zomers. Laten we niet overdrijven. Je slaat een balletje in ieder geval niet alleen: elke vriend die zich ook aanmeldt in het spel bij Facebook wordt meteen een tegenstander om je scores tegen te meten. Je presteert beter als je (goh, zouden er in-app aankopen voorhanden voor zijn?) de juiste uitrusting en specialiteiten hebt om grote trickshots en powershots te maken zodat je ook eens over een berg kan heen meppen en een hole in minder slagen kan voltooien.
Downloaden: FlyShot Golf (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Trigger City: knokken met sprites

GU DI Trigger City iPhoneKnokspelletjes krijgen meestal niet zoveel voet aan de grond in Nederland en België en doen het vooral goed in de Verenigde Staten, maar dat betekent niet dat we het genre maar gewoon moeten overslaan. Trigger City is een nieuw spelleke waarin je vuisten, voeten en ‘volvers hanteert om allerlei tegenstanders mee tegen de grond te werken. Dat doe je in allerlei pixelomgevingen die qua decors trouw aan het genre blijven. Zo knok je op een industrieterrein, in een lift en op een metrostation. Er zijn zestien verschillende omgevingen waarin je het opneemt tegen vijf gangs, al voelen die niet echt onderscheidend in het spel – hoewel de maffiasfeer nog wel een leuke afwisseling biedt. Zelf heb je de beschikking over een richtingstoets in beeld en twee actieknoppen, maar daar kan je verrassend veel combinatiemoves uit trekken door knoppen in een volgorde te drukken en zo is de knokactie ook na een paar levels nog onderhoudend. Jammer dat de verplichte motorrij-sessie zo’n afbreuk doet aan de kwaliteitsbeleving van het spel.
Downloaden: Trigger City (€0,89, iPhone, iOS 4.3+)

Trailer van de Dag: de eerste game onder Rovio Stars

Hèt gamenieuws van vandaag is dat Angry Birds-ontwikkelaar zich niet beperkt houdt tot de rol van ontwikkelaar. Het bedrijf dat vorig jaar EENENZEVENTIG MILJOEN dollar winst boekte, gaat nu ook spelletjes van andere bedrijven uitgeven ‘om de fans te plezieren’. Uhuh. De eerste game die onder de uitgeversvlag Rovio Stars wordt ondergebracht, lijkt qua stijl en inhoud op een game die door Rovio zelf gemaakt had kunnen zijn en heet A Viking Voyage. Het wordt gemaakt door ontwikkelaar Nitrome, die al bekendheid vergaarde met Flash-spelletjes. In het spel draag je bij aan de overlevingskansen van een viking door korte metten te maken met de omgeving. En als we de trailer van het spel bekijken, kan dat op allerlei mogelijke manieren. We zien ijsblokken doormidden gehakt worden, kettingen worden doorgezaagd en grotten aan gort getikt. De afwerking overtuigt alvast in het filmpje. Het is nog niet bekend wanneer A Viking Voyage uitkomt, maar hij moet nog verschijnen vóór de volgende Rovio-game waar we al eerder over schreven en die er ook geinig uitziet: Tiny Thief.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 mei 2013, 19:15
Categorie Games
Onderwerpen angry birds, golf, iculture speelt, rovio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.