minuum-floating

Uitschuifbaar Minuum-toetsenbord komt naar iOS 8

Minuum komt naar iOS 8: de makers hebben een demo gepresenteerd van dit bijzondere uitschuifbare toetsenbordje voor het iPhone-scherm.

minuum-floatingMinuum, de ontwikkelaar van een populaire toetsenbord-app voor Android, komt binnenkort ook naar de iPhone. De makers hebben een nieuwe app gedemonstreerd, die op iOS 8 beschikbaar zal komen. Het bijzondere van Minuum is dat het uitschuifbaar is: je kunt het formaat van het toetsenbord aanpassen aan je wensen. Het uiterlijk van de app verandert dan automatisch mee. Alle letters staan in één lange strook op het scherm. Door naar boven te vegen schuift het toetsenbord uit en wordt het groter.

Minuum heeft alvast een preview gegeven hoe het toetsenbord er in iOS 8 uit komt te zien. Ook kunnen geïnteresseerden zich alvast aanmelden om het straks zelf te proberen – op voorwaarde dat je al iOS 8 geïnstalleerd hebt. Het Minuum-toetsenbord beschikt ook over autocorrectie en tekstvoorspelling tijdens het typen. Je hoeft dus niet precies de juiste letters aan te tikken, om foutloos te kunnen schrijven. Bovendien blijft er bij een ingeschoven toetsenbord meer ruimte over voor de app waarmee je bezig bent.

minuum_final_ios8

Minuum hoopt dat het nieuwe iPhone-toetsenbord later dit jaar beschikbaar komt, maar geeft nog geen indicatie wanneer we het ongeveer kunnen verwachten. In iOS 8 wordt het voor het eerst mogelijk om allerlei alternatieve toetsenborden te gebruiken, ook van derde partijen. Eerder deze week kondigde TextExpander aan dat ze hun snelle tekstinvoermethode geschikt gaan maken voor deze functies. Je kunt dan vanuit elke gewenste app het bijbehorende toetsenbordje gebruiken.

Lees ook: iOS 8 uitgelicht: QuickType en alternatieve toetsenborden

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 augustus 2014, 12:40
Categorie Apps
Onderwerp toetsenbord

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.