Eerste generatie iPhone mooi door slijtage

Ontwerper Remy Labesque heeft een eerste generatie iPhone die zo oud en versleten is, dat het bijna weer mooi wordt. Volgens Remy moeten ontwerpers zorgen dat producten mooi oud kunnen worden.

iphone slijtageEr zijn mensen die de eerste generatie iPhone nog steeds de mooiste vinden. De iPhone uit 2007 ziet er nog steeds prima uit, ook al voorspelden Apple’s concurrenten dat de telefoon zou floppen. Dat bleek niet het geval: de iPhone heeft wereldwijd broekzakken en handtassen veroverd. Miljoenen mensen lopen rond met een iPhone en Apple staat op de tweede plaats als wereldwijde leverancier van smartphones.

Heb je nog zo’n eerste generatie iPhone liggen, dan zitten er wellicht een paar krassen op. Maar de iPhone van ontwerper Remy Labesque heeft inmiddels zoveel krassen en schade, dat het bijna een kunstwerkje is geworden. Na meer dan drie jaar in Remy’s broekzak is de iPhone bekrast geraakt door sleutels.

Remy zegt er zelf over: “De werkelijkheid is dat consumentenproducten maar een heel korte periode ‘nieuw’ zijn, wanneer ze nog maar pas uit de verpakking zijn gehaald. Het grootste deel van hun werkzame leven brengen ze door als ‘gebruikt’ product, in een proces van aftakeling.” Bij Remy’s iPhone is het ruwe aluminium zichtbaar geworden. Net als bij lederen portemonnees of bij een spijkerbroek worden producten pas mooi als er sprake is van slijtage. Ontwerpers zouden daar rekening mee moeten houden: niet alleen mensen maar ook producten moeten mooi oud kunnen worden.

Meer info: Frogdesign

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 mei 2011, 22:14
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.