IBM maakt iPhone-tutorial voor Windows- en Linux-ontwikkelaars

IBM heeft een programmeertutorial gemaakt voor ontwikkelaars die iPhone-applicaties onder Windows of Linux willen maken. Je gebruikt daarvoor de Eclipse-tools van IBM.

IBM Tutorial
IBM heeft een tutorial uitgebracht waarin wordt uitgelegd hoe je de Eclipse C Development Toolkit (CDT) van het bedrijf kunt gebruiken om native applicaties voor de iPhone te maken. De tutorials zijn speciaal bedoeld voor ontwikkelaars die geen Mac hebben.

Je kunt de tutorial in html- of pdf-formaat bekijken. In de introductie van de tutorial schrijft IBM dat Apple een SDK heeft uitgebracht die alleen geschikt is voor Mac OS X waardoor Windows- en UNIX-ontwikkelaars in de kou staan. Maar gelukkig kun je ook met IBM’s Eclipse CDT aan de slag met C- en C++-gebaseerde projecten. Met gebruik van open source tools kun je native applicaties voor de iPhone onder Windows en Linux maken, zonder daarvoor de iPhone te hoeven jailbreaken.

Eclipse en de CDT-plugins worden daarbij gebruikt in combinatie met de open source GNU Compiler Collection. Je moet programmeerervaring op beginners- of gemiddeld niveau hebben om de tutorial te kunnen volgen. Ervaring met Objective-C en de Cocoa frameworks van Mac OS X is niet nodig maar wel nuttig. IBM raadt aan om na het volgen van de tutorial je nog wat meer in Cocoa te verdiepen.

Meer info: IBM-tutorial in html en pdf

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 oktober 2008, 9:00
Categorie Apps
Onderwerpen developers, handleiding, ibm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.