Schrijf mee aan het boek iPhone Hacks

Het nieuwe boek iPhone Hacks van O'Reilly wordt samen met gebruikers geschreven, via een wiki-aanpak. Gebruikers kunnen zelf hacks toevoegen en commentaar geven op de reeds aanwezige hacks in een online versie van het boek.

iPhone HacksWiki’s blijken een goede manier om de kennis van heel veel verschillende mensen te verzamelen. Maar bij het schrijven van boeken wordt er zelden gebruik gemaakt van de ‘kennis van de massa’. Meestal trekt de auteur zich een paar maanden terug achter de computer, haalt wanneer de deadline nabij komt een paar nachten door om vervolgens het complete pakket in een zipbestand bij de uitgever af te leveren. Maar de auteurs van het boek iPhone Hacks zijn van plan het anders aan te pakken: ze willen zoveel mogeljk iPhone-tips en -trucs verzamelen en vraagt het publiek om daarbij mee te helpen.


Auteurs David Jurick, Adam en Damien Stolarz zijn van plan om het boek helemaal online te schrijven. Lezers kunnen reacties en aanvullingen geven, zodat er bij publicatie geen fouten meer in staan. De wiki-aanpak is in dit geval extra handig, omdat de inhoud van een boek snel kan verouderen – zeker als het om firmwareversies en jailbreaken gaat. Op de website is al behoorlijk wat informatie te vinden: je kunt een hoofdstuk lezen, commentaar geven en eigen hacks toevoegen. Het boek zal door OReilly worden uitgegeven. Na de 30-dagen testperiode moet je €5,99 per maand betalen om toegang te krijgen tot het boek.

Meer info: OReilly iPhone Hacks

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 oktober 2008, 16:10
Categorie iOS
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.