iBerry: toegang tot Exchange OWA vanaf je iPhone

iBerry zorgt ervoor dat je via Outlook Web Access toegang krijgt tot e-mail op een Exchange-server. De mailtjes verschijnen in de applicatie Mail, maar de installatie is voorlopig alleen voor doorzetters.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Exchange OWAiBerry: het klinkt alsof het iets met de BlackBerry te maken heeft, maar in werkelijkheid gaat het om toegang tot Exchange vanaf je iPhone. Veel mensen gebruiken daarvoor OWA (Outlook Web Access), waarbij je bijvoorbeeld je e-mail kunt lezen in de mobiele versie van Safari. Maar echt ideaal is dat niet. iBerry zorgt ervoor dat je alle e-mailberichten die op de Exchange-server binnenkomen in Mail op de iPhone kunt lezen.


iBerry werkt als een POP-proxy tussen Mail en OWA. Het werkt voor OWA 2000 en mogelijk ook voor 2003. Een versie voor OWA 2007 moet nog worden ontwikkeld. Wat kun je hiermee zoal doen? Vooral: je recente e-mail naar iPhone Mail downloaden, e-mailberichten bekijken. Het pluspunt is vooral gebruiksgemak: je zit niet meer aan een webapplicatie vast. Dat gebruiksgemak geldt overigens niet voor de installatie: als je iBerry werkend wilt krijgen zul je vier voorbereidende stappen moeten doorlopen, waarbij je onder andere BSD Subsystem en Python moet installeren. Klikt dat te ingewikkeld, dan raadt de ontwikkelaar je aan om op een variant met grafische interface te wachten.

iBerry kost niets, dus als je er het geduld en de kennis voor hebt kun je het altijd even uitproberen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.