iBeetle: Nieuwe Volkswagen Kever met diepe iPhone-integratie

Volkswagen presenteert op 20 april de iBeetle, een nieuwe Volkswagen Kever met diepe iPhone-integratie via een speciale dock.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Volkswagen iBeetle buitenkantVolkswagen toont morgen tijdens de Shanghai Auto Show de iBeetle, een nieuwe Kever die op meerdere manieren gebruikmaakt van je iPhone. Je sluit een iPhone aan op de dock in het midden van de auto, waarna je een bijbehorende app opstart om van extra functies gebruik te maken. De app toont bijvoorbeeld hoe het er met de olie van je auto voorstaat en slaat informatie over je ritten op, zodat je later kunt vergelijken hoe je gemiddelde rit naar werk er uitziet.

De iBeetle wordt vanaf het begin van 2014 verkocht. Zit de iPhone niet aangesloten op de dock, dan zou de app ook draadloos gebruikt kunnen worden. Hoe de auto dat exact doet, moeten we nog zien.

Volkswagen iBeetle binnenkant

Een lijst van functies die de iBeetle ondersteunt vind je hieronder:

  • Spotify: laat gebruikers media zoals nieuwe muziek, afspeellijsten of online radiostations streamen in de iBeetle. Laat je ook muziek direct met vrienden delen. Je kunt wisselen tussen Spotify en iTunes.
  • Expert: biedt vijf functies die van de iPhone een uitgebreide on-board computer maken, zoals een G-meter (voor het meten van acceleratie in een bocht), olie- en koelingstemperatuurmeters voor de motor, een chronometer en een kompas.
  • Trainer: kan worden gebruikt om rijtijden, afstanden en benzineprijzen voor verschillende routes naar twee bestemmingen te vergelijken. Je kunt hier ook tips op sociale netwerken zoals Twitter en Facebook delen over bepaalde routes.
  • Reader: laat de laatste berichten van sociale netwerken zoals Facebook zien en leest iPhone-berichten hardop voor.
  • Postcard: stuur de locatie van de Kever naar vrienden in de vorm van een digitale ansichtkaart.
  • Photo: stuurt foto’s gemaakt in de auto naar sociale netwerken. Na activatie doet de auto de rest.
  • Milestones: beschikbaar als je iPhone uit de dock is gehaald. Beloont gebruikers met virtuele mijlpalen als je bepaalde taken uitvoert.

Naast de app lijkt de iBeetle weinig te bieden dat eerdere Kevers niet hadden. In hoeverre je dat een nadeel vindt, zal vermoedelijk afhangen van hoe dol je bent op auto’s. Meer dan een iPhone-dock in een oude auto is de iBeetle echter wel: de dock moet namelijk op diep niveau in de auto worden geïntegreerd om zaken zoals g-kracht en olie te meten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 april 2013, 12:50
Categorieën Achtergrond, iDevices
Onderwerp volkswagen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.