Bosch kondigt slimme thermostaat met iPhone-bediening aan

Bosch heeft een slimme thermostaat met iPhone-bediening aangekondigd. De thermostaat werkt met een touchscreen en staat draadloos in verbinding met een iPhone. Bosch gaat zich op the internet of things richten.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

bosch thermostaatEerst werd de markt overspoeld met slimme horloges. Nu lijkt de tijd aangebroken voor een nieuwe golf aan slimme apparaten: thermostaten om de verwarming thuis te regelen, vanzelfsprekend met iPhone-app. Na de Toon, Nest, Tado en Thermosmart komen de grote fabrikanten over de brug. Honeywell kondigde eerder deze week een slimme thermostaat aan en nu is de Duitse fabrikant Bosch aan de beurt. Ze hebben een iPhone-bedienbare thermostaat onthuld, die er stijlvol uitziet maar nog geen prijskaartje heeft. Het zwarte bedieningspaneel toont de actuele temperatuur en staat draadloos in contact met je iPhone of iPad.

In een video op de website van de Duitse zender SWR is te horen, dat Bosch volop gaat inzetten op the internet of things om het bedrijf uit de huidige misere te helpen (zie fragment tussen 1:00 en 1:45 minuut). De thermostaat springt pas aan als de bewoner thuis is of een gebied betreedt dat met geofencing is afgebakend, maar is ook op afstand via een smartphone-app te bedienen. Zelflerende algoritmes moeten ervoor zorgen dat de gebruiker kosten bespaart en de verwarming thuis efficiënter wordt benut. Tot zoveel niet veel nieuws in vergelijking met de al bestaande slimme thermostaten, maar het laat wel zien dat we straks niet meer om slimme thermostaten heen kunnen. Bosch toonde de thermostaat tijdens een persevenement, maar gaf nog geen details over beschikbaarheid en prijs.

bosch thermostaat iphone

Via: iPhone-ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 april 2013, 21:22
Categorie Accessoires
Onderwerp thermostaat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.