hyundai apple watch

Hyundai gaat Apple Watch gebruiken als autosleutel

Hyundai gaat de Apple Watch gebruiken om je auto te starten, de autodeur te openen en te sluiten. Zodra de Apple Watch er is, komt er een app.

Een paar dagen geleden beloofde Tim Cook nog dat de Apple Watch je autosleutel gaat vervangen. Inmiddels heeft de eerste autofabrikant zich al gemeld. Hyundai gaat een Blue Link-app uitbrengen voor de Apple Watch, waarmee je je autodeur kunt openen en sluiten. Je kunt er zelfs op afstand de auto mee starten… met stemcommando’s. Vanaf vandaag is de Hyundai Blue Link-app al beschikbaar voor Android Wear-horloges, maar zodra de Apple Watch er is belooft de autofabrikant een passende app te hebben.


hyundai apple watch

Voorheen had je nog een smartphone nodig om de Hyundai op afstand te openen. Ook dat was al behoorlijk vooruitstrevend, al zijn er een aantal autofabrikanten die iets soortgelijks aanbieden op de iPhone. Maar dat zijn wel de duurdere merken die graag voorop lopen, zoals Tesla. Hyundai zorgt ervoor dat ook betaalbare auto’s op afstand te bedienen zijn.

Op de horloge-app tik je op een icoontje of gebruik je een spraakcommando om functies te bedienen. Druk je op het microfoon-icoontje op het horloge, dan kun je meteen beginnen met inspreken. “Start my car”, “Lock my car” en “Find my car” zijn opdrachten die de app begrijpt. Je hebt er wel een Hyundai voor nodig die voorzien is van Blue Link. En het maakt niet uit welk apparaat je bij de hand hebt. De fabrikant schrijft in het persbericht:

Now you can remote start your car with your smartphone, smartwatch, laptop, desktop or tablet. It is like being James Bond 007 or Scotty in Star Trek.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
4 maart 2015 om 22:53
Onderwerp
Categorie
Diensten
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.