Human wordt overgenomen door Mapbox.

Populaire bewegingsapp Human overgenomen door Mapbox

De activiteitenapp Human wordt ondergebracht bij kaartenmakers Mapbox. Human zal als app op zichzelf blijven bestaan, maar gaat met Mapbox samenwerken om bewegingen in steden beter in kaart te brengen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De Nederlandse activiteitenapp Human (link) wordt ondergebracht bij kaartendienst Mapbox. Hoewel Human als zelfstandige app voor iOS blijft bestaan, werken ze binnenkort samen met de open source community van Mapbox. De mensen van Human voegen zich bij het 175 tellende team van Mapbox.

Human wordt overgenomen door Mapbox.

Human en Mapbox brengen je beweging in kaart

De van oorsprong Nederlandse app Human was bedoeld om je te stimuleren om minimaal 30 minuten per dag te bewegen. De app heeft in de loop der jaren echter een groei doorgemaakt naar volwaardige activiteitenapp. Zo meet de app wanneer je een wandeling start en wordt ook bijgehouden welke route je gelopen hebt en hoeveel calorieën je verbrand hebt. In onze gids voor stappenteller-apps benoemden we Human al als de beste keuze.

Bekijk ook

Handige stappenteller-apps voor de iPhone

Met deze stappenteller-apps meet je hoeveel stappen je hebt gezet en hoeveel kilometer je hebt afgelegd. Kom in beweging met je iPhone!

Mapbox heeft een heel andere insteek: het is een open source platform voor ontwikkelaars. Het bedrijf levert bijvoorbeeld kaartmateriaal voor allerlei apps en gaat nu met Human nauwer samenwerken om allerlei data in kaart te brengen. Human geeft al real-time weer hoe mensen zich in steden verplaatsen. Ook voor Nederlandse steden is dit mogelijk, zoals in Amsterdam en Utrecht. De data die Human verzamelt, werd dus al anoniem gebruikt om weer te geven hoe actief mensen in steden zijn en op welke manier. Door de handen ineen te slaan met kaartenmaker Mapbox, willen ze dit nog verder uitbouwen. Alle gegevens zullen nog steeds anoniem verstuurd worden zoals eerder ook al gewoon het geval was.

Mapbox en Human gaan samen verder.

Human zal de komende tijd bovendien gewoon als op zichzelf staande app blijven bestaan. Het verschil is dat de app met meer constante updates vernieuwd zal worden, wat mogelijk geworden is dankzij de ontwikkelaarstools van Mapbox. Mapbox geeft bijvoorbeeld informatie over real-time verkeer, maar ook waar je in de stad veilig kunt fietsen.

Bekijk ook

Human 4.0 stimuleert bewegen met familie en vrienden

Je kunt in de bewegingsapp Human voortaan clubs maken. Die maken het makkelijker om jezelf te vergelijken met vrienden en familie. Human motiveert je om minimaal 30 minuten per dag te bewegen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
19 augustus 2016 om 12:41
Onderwerp
Categorie
Apps
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.