Apple-winkels heten niet langer ‘Apple Store’

Apple laat de naam 'Apple Store' vallen. De winkels heten nu kortweg 'Apple Amsterdam' en 'Apple Haarlem'. Maar waarom doen ze dat eigenlijk?

Apple Store-personeel

Ga jij wel eens naar de Apple Store Haarlem? Vanaf vandaag kun je het kortweg ‘Apple Haarlem’ noemen. Apple heeft namelijk een opvallende naamswijziging doorgevoerd bij alle Apple Stores. De aanduiding ‘Store’ s verdwenen. Online is de verandering al te zien.

Apple Amsterdam, Apple Haarlem

Hieronder zie je de verschillen. Afgelopen juli stond er nog ‘Apple Store Haarlem’ op de website:

Apple Store Haarlem

Inmiddels ziet de website er zo uit:

Apple Haarlem nieuw

Er zit in ieder geval één positief punt aan de naamswijziging: mensen zullen minder snel de Apple Store en App Store met elkaar verwarren. De naamswijziging zou zijn gestart met de nieuwere Apple Stores: zo heeft Apple ongemerkt de nieuwe winkel aan Union Square al meteen ‘Apple Union Square’ genoemd, terwijl de Apple Store bij het World Trade Center ook geen ‘Store’ in de naam heeft. Inmiddels is de wijziging ook doorgevoerd bij al langer bestaande Stores.

Memo aan personeel
Apple heeft kortgeleden een memo aan het winkelpersoneel gestuurd, waarin ze aangeven dat de aanduiding ‘Store’ gaandeweg zal verdwijnen. Dit zal geleidelijk gebeuren. Waarom Apple de wijziging doorvoert is echter een raadsel. Het kan ermee te maken hebben dat Apple vooral voor ‘beleving’ en ‘ervaringen’ wil kiezen en dat de naamswijziging duidelijk moet maken dat je voor meer langskomt dan het kopen van een kabeltje. Bij de nieuwe Apple-locatie aan Union Square heeft Apple speciale ruimtes voor artiesten en optredens gemaakt, zodat het ook een ontmoetingsplek is.

Via: MacRumors

Informatie

Laatst bijgewerkt
18 augustus 2016 om 18:04
Onderwerp
Categorie
Apple

Apple Store

Lees alles over de Apple Store, de retailwinkel van Apple. Nederland kent drie Apple Stores (Amsterdam, Haarlem en Den Haag) terwijl je in België de keuze hebt uit één locatie in Brussel. Wereldwijd gaat het om meer dan vijfhonderd winkels. Daarnaast is er de online Apple Store, waar je bestellingen kunt plaatsen om te laten thuisbezorgen. Waar vind je de officiële Apple Stores en hoe kun je ze bezoeken? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.