Apple Watch 2 modellen

‘Apple Watch 2: geen internet, wel GPS voor nauwkeurige locatiebepaling’

Apple wilde dit jaar de Apple Watch een eigen internetverbinding geven maar door problemen met de batterij wordt dit doorgeschoven naar een volgend model. Wel krijgt de Apple Watch 2 GPS voor nauwkeurige locatiebepaling.

Het lijkt er op dat de Apple Watch 2 toch niet zelfstandig met internet zal kunnen verbinden. Het slimme horloge blijft daarvoor voorlopig afhankelijk van de iPhone. Apple wilde dit jaar een eerste stap zetten om de Apple Watch van de iPhone los te koppelen, maar zou problemen ondervinden met de keuze voor de hardware die dit mogelijk moet maken, meldt Bloomberg. De huidige chips vragen teveel van de batterij van de Apple Watch en daarom zouden de plannen zijn doorgeschoven naar de volgende generatie. Wel krijgen de nieuwe Apple Watch-modellen van dit najaar GPS voor nauwkeurige locatiebepaling.

Apple Watch 2 modellen

Minder aantrekkelijk
Dit jaar zijn er al gesprekken gevoerd met telecomoperators uit de VS en Europa. Zij dringen er al sinds de introductie van het slimme horloge bij Apple op aan om de Apple Watch zelfstandig met het internet te laten verbinden. Hiervoor moet de Apple Watch worden uitgerust met een chip die verbinden met 3G- en 4G-netwerken mogelijk maakt. Apple zou volgens ingewijden van Bloomberg bang zijn dat een te grote belasting op de batterij de Apple Watch minder aantrekkelijk maakt en minder effectief wordt. Met de huidige problemen zouden de nieuwe Apple Watch-modellen op z’n vroegst in december in de winkels kunnen liggen. Dat zou veel te laat zijn voor het iPhone-event in september. Apple werkt inmiddels aan chips die energiezuiniger zijn. Die zouden we dan op z’n vroegst in de derde generatie Apple Watch kunnen verwachten.

Nauwkeurige locatiebepaling dankzij eigen GPS-chip
Gelukkig blijft er nog wel iets om naar uit te kijken in de Apple Watch 2, die dit najaar op de markt komt. De nieuwe modellen worden uitgerust met een eigen GPS-chip voor nauwkeurige locatiebepaling. Dit biedt bijvoorbeeld voordelen voor het registreren van loopafstanden. Ook moet hierdoor het navigeren met de Kaarten-app worden verbeterd. Uit eerdere berichten werd al duidelijk dat de Apple Watch 2 waterbestendiger zal zijn dan het huidige model en een barometer zal krijgen. Een ander punt wat werd genoemd is een betere batterij, maar door deze nieuwe berichten lijkt dat inmiddels minder zeker.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 augustus 2016, 21:02
Categorie Geruchten
Onderwerp apple watch series 2

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.