HSBC trekt plannen voor 200.000 iPhones in

Bankconcern HSBC is niet van plan om personeel van BlackBerry naar iPhone te laten overstappen. Dat zegt een woordvoerder na eerdere uitspraken van de Chief Information Officer dat ze 200.000 iPhones overwegen.

hsbcEen woordvoerder van HSBC heeft ontkend dat het bankconcern van plan is om over te stappen van de BlackBerry naar de iPhone. Vorige week zei Chief Information Officer Brenton Hush nog tegen ZDNet dat het bedrijf bezig is om de inzet van iPhones te onderzoeken. Hij benadrukte daarbij dat de plannen wereldwijd waren gericht. HSBC-woordvoerder Donald McCarthy heeft Hush nu teruggefloten: “There are no current plans to replace the BlackBerry. It is the business standard”.

En daarmee lijken de plannen van HSBC toch vooral te zijn bedoeld als publiciteitsstunt (nieuwtjes met iPhone en grote getallen doen het altijd goed), maar wellicht ook om de verhouding met huidige leverancier RIM wat even op scherp te zetten. Als HSBC inderdaad 200.000 iPhones had aangeschaft zou het de grootste zakelijke migratie naar de iPhone tot op heden zijn. Apple heeft door de stunt meegeprofiteerd van de publiciteit: in vergelijking met de optimistische berichten van vorige week zullen deze week heel wat minder media schrijven dat de plannen uiteindelijk toch niet doorgaan.

Via: Macworld

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 augustus 2008, 12:55
Categorie Achtergrond
Onderwerpen blackberry, Zakelijk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.