HSBC Bank wil 200.000 iPhones kopen

Bankconcern HSBC is van plan om 200.000 iPhone 3G's te kopen voor het personeel. Maar bij nadere bestudering gaat het om vage plannen rond het onderzoeken van nieuwe technologie.

Brenton HushHet zou kunnen gaan om een onderhandelingstruc om meer van de huidige leverancier RIM gedaan te krijgen. Maar wellicht zijn ze ook bloedserieus: het bankconcern HSBC is van plan om de huidige BlackBerry’s te vervangen door 200.000 iPhone 3G’s. Ongeveer tweederde van alle wereldwijde medewerkers krijgt dan een iPhone. Maar voordat je aandelen Apple gaat bijkopen: het bedrijf onderzoekt wel vaker nieuwe technologieën.

De uitspraak van Brenton Hush, CIO van HSBC Australia & New Zealand klinkt bij nadere bestudering ook nogal algemeen:

A decision on a piece of hardware like that would potentially be deployed, conservatively, to 200,000 people. You know, it’s a big decision, especially when you have an existing fleet out there. But it’s definitely something we are considering from a HSBC Group perspective. We always explore the potential application of new technologies and this is no different” Brenton Hush, CIO, HSBC Australia and New Zealand

… schrijft ZDNet. Toch komt het niet zo vaak voor dat een bedrijf openlijk beweert een bepaald product te overwegen. Of zouden ze gewoon wat publiciteit nodig hebben en daarvoor een geschikt moment zoeken? Elk nieuwtje waar het woord ‘iPhone’ in voorkomt belandt immers op de voorpagina van de grote kranten. HSBC zou het ook kunnen gebruiken als onderhandelingstruc.

Nog even over aandelen Apple bijkopen gesproken: tipgever Bob meldde ons gisteren dat iemand van de T-Mobile-klantenservice heeft beweerd dat Apple een grootscheepse recall (terugroepactie) van alle iPhone 3G’s gepland heeft. Hoeveel er van waar is valt nog te bezien want het lijkt ons een behoorlijk ingrijpende operatie (we geloven Bob, maar medewerkers van de klantenservice hebben wel een stoere verhalen). Bob hoorde van de medewerkster dat Apple van plan is alle “binnenwerken te vervangen”. In zo’n geval kun je maar beter geen aandelen Apple hebben.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 augustus 2008, 9:29
Categorie Achtergrond
Onderwerpen aandelen, Zakelijk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.