Top 5 muziekinstrumenten in de App Store

Een top 5 van interessante muziekinstrumenten uit de App Store, met natuurlijk BeatMaker en Band, maar ook BtBx, Cowbell Plus en Stay In Tune.

Top 5 App StoreNa de top 5 van foto-applicatie voor de iPhone is het nu tijd voor een overzicht van muziekapplicaties. Nu is de variatie in muzieksoftware natuurlijk heel groot, van metronomen en radio-apps tot LastFM en van applicaties waarmee je je gitaar kunt stemmen tot applicaties waarmee je WinAmp of iTunes op afstand kunt bedienen of die afgespeelde muziek kunnen herkennen (Midomi en Shazam). Het accent zal daarom liggen op één type applicaties: waarmee je muziek kunt maken.

1. BeatMaker

BeatMakerBeatMaker is een muziekstudio voor je iPhone en iPod touch, geïnspireerd door professionele drummachines, samplers en sequencers. Je kunt deze applicatie zelfs tijdens live-optredens gebruiken. Je kunt dankzij BeatPack ook audiosamples van je computer importeren in BeatMaker.

Installeren: BeatMaker (€15,99)

2. Band

Band MooCowBij de lancering van de App Store was MooCowMusic:Band meteen erbij. Deze collectie virtuele instrumenten bevat een piano, gitaar, bluesgitaar en drumstel. Alle instrumenten kun je opnemen en later afspelen. Mocht je de applicatie te duur of te uitgebreid vinden, dan kun je ook een losse piano of een los drumstel kopen.

Installeren: Band (€7,99)

3. Cowbell Plus

Cowbell PlusEr zijn maar weinig mensen die de applicatie More Cowbell serieus nemen. Toegegeven, het stelt ook niet veel voor. Maar Cowbell Plus is iets anders: daarmee heb je 13 ritme-instrumenten tot je beschikking, van tamboerijn tot triangel en van sambaballen tot drumstokjes. Kies het gewenste instrument en schudden maar!

Installeren: Cowbell Plus (€1,59)

4. BtBx

BtBxGeen geld voor BeatMaker? Dan is BtBx wellicht iets. De interface van dit programma ziet er wat cartoonachtig uit, maar de mogelijkheden zijn goed. Het is nog niet mogelijk om samples te importeren, maar daar wordt aan gewerkt. Juist door de eenvoud ga je er sneller mee aan de slag.

Installeren: BtBx (€2,99)

5. Stay In Tune

Stay In TuneEr zijn in de App Store een aantal gitaartuners te vinden, waarmee je ook gitaaraccoorden kunt opzoeken. Maar Stay In Tune is veelzijdiger: hiermee kun je bijna elk snaar- en blaasinstrument stemmen via de ingebouwde microfoon van de iPhone: ook banjo, viool, cello, mandoline en ukelele worden ondersteund.

Installeren: Stay In Tune (€3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 augustus 2008, 7:00
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.