AppEvent stopt na 3 jaar, 8 edities en honderden gratis apps

AppEvent stopt na 3 jaar en 8 edities. Bij AppEvent werd elke dag een Nederlandse of Belgische iOS-app gratis weggegeven, om daarmee het werk van lokale ontwikkelaars te promoten.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

appevent icoonHet Nederlands/Belgische AppEvent stopt ermee. Organisator Wouter De Smet (tevens moderator op het iCulture-forum) vindt het na acht edities genoeg. Hij is geen 16-jarige scholier meer, er zijn andere activiteiten op zijn pad gekomen en hij heeft er daarom geen tijd meer voor. Er zijn in al die jaren honderden apps van Nederlandse en Belgische ontwikkelaars onder de aandacht gebracht, waarvan een hoop op iPhoneclub zijn besproken. Voor de ontwikkelaars was het een mooie kans om hun app onder de aandacht te brengen, terwijl gebruikers een mooie gratis app in handen kregen.

Wouter zag eind 2009 de Appvent Calendar, een soort adventskalender waarbij elke dag een gratis game werd weggegeven. Wouter besloot iets soortgelijks te organiseren voor Nederland en België. Het plan was om eenmalig een aantal apps een dag lang gratis weg te geven, in de vorm van 15 nieuwjaarscadeaus. Maar het pakte anders uit: het enthousiasme van de ontwikkelaars was zo groot dat er met gemak 30 cadeaus weggegeven konden worden. De maand januari was al snel volgeboekt. Een halfjaar later kreeg Wouter hulp van Jeffrey Kuiken, die sinds de tweede editie van de partij is. Het pakte succesvol uit voor Wouter en Jeffrey, die elk halfjaar een nieuwe actie organiseerden. Helaas zal er geen negende editie meer komen.

Wouter, bedankt voor alle moeite in de afgelopen jaren! Het was fantastisch om te zien hoe je telkens weer zoveel appontwikkelaars wist te mobiliseren om mee te doen aan de actie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 april 2013, 15:14
Categorie Round-up
Onderwerp appevent

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.