NES-klassieker Ducktales nu beschikbaar als iOS-game

Disney heeft een oude klassieker uit de kast getrokken en de game Ducktales gelanceerd voor iOS: Ducktales Remastered.
Martijn Doevendans - · Laatst bijgewerkt:

Disney heeft een oude klassieker uit de kast getrokken: 24 jaar na de release op de NES is de game Ducktales nu op de iPhone te spelen als DuckTales: Remastered. De game, die is gebaseerd op de gelijknamige tv-serie, is qua gameplay vrijwel hetzelfde gebleven. De graphics zijn echter helemaal opgepoetst en de originele stemmen van toen hebben nieuwe teksten ingesproken. Een game waar de vooral iets oudere gamers van zullen genieten, al is het ook voor het jonge publiek de moeite waard.

ducktales-remastered

De game behoudt de authenticiteit van zijn 8-bit voorganger en combineert dat met het uiterlijk van de televisieserie. In de avonturengame ontdek je de wereld van Ducktales als Dagobert Duck. Hierin ga je op avontuur in de bergen van de Himalaya, de jungle van Afrika en de kraters van de maan. Tijdens het spelen maak je veel gebruik van de pogosprong van Dagobert die veel mensen nog zullen herkennen uit het origineel. Je speelt tijdens de game voornamelijk met Dagobert, maar ook andere bekende karakters zoals de neefjes Kwik, Kwek en Kwak schieten regelmatig te hulp.

Het is een volwaardige game en daar betaal je ook voor: met €9,99 is Ducktales: Remastered bepaald niet goedkoop. Wij vermoeden echter dat de echte Ducktales-fans dat er graag voor neerleggen.

Ducktales Remastered downloaden

Ducktales Remastered is te spelen op iPhone en iPad. Daarnaast is er een Android-versie verschenen voor mensen met ‘die andere toestellen’.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 april 2015, 9:51
Categorie Apps
Onderwerpen disney, game

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.