hotelkamer-slot

Hilton laat je vanaf 2015 hotelkamer openen met iPhone

De Hilton-hotels gaan in 2015 overstappen op digitale sloten op hotelkamers, die je met de iPhone kunt openen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

hotelkamer-slotDe Hilton-hotels gaan flink in technologie investeren. In de 4.200 hotels wereldwijd kun je straks de deur van je hotelkamer met de iPhone openen. Menselijk contact hoeft er helemaal niet meer aan te pas te komen, want je kunt vóór aankomst via de app aangeven welk type kamer je wilt. Momenteel is het al mogelijk om met de Hilton-app het inchecken en uitchecken te regelen, straks komt daar ook het openen van je kamerdeur bij. De nieuwe functies staan gepland voor begin 2015 en zullen in 2016 overal beschikbaar zijn.

Het project kost 550 miljoen dollar en heeft als doel de wachtrijen in de lobby te verkorten. Ook probeert Hilton met technologische snufjes een jongere doelgroep te interesseren.

Bij kleinere hotelketens is het al wel voorgekomen, dat ze kiezen voor slimmere oplossingen om gasten toegang te geven tot hun hotelkamer. Dat een grote keten zoals Hilton ervoor kiest, zorgt ervoor dat het veel meer zichtbaar wordt. Hilton is onder andere eigenaar van de ketens Waldorf Astoria, Conrad, Doubletree, Embassy Suites, Hilton Garden Inn, Hampton Inn en Homewood Suites.

Het nieuwe systeem werkt met codes: zodra je bent ingecheckt in de Hilton-app krijg je een code toegestuurd, die je kunt intoetsen op een nummerpad op de deur. De volgende stap is een systeem waarbij helemaal geen nummer meer aan te pas komt, maar waarbij je alleen je iPhone langs het slot hoeft te halen, zoals bij het August Smart Lock-systeem op de foto hierboven. Een ander populair slot dat op vergelijkbare manier werkt is Okidokeys. En recent was het Genie-deurslot nog in het nieuws. Genoeg mogelijkheden dus om thuis zelf ook zo’n iPhone-bedienbaar deurslot te installeren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 juli 2014, 13:15
Categorieën Apps, Diensten
Onderwerp hotel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.