Hiku: boodschappenlijstjes voor iPhone maken met aparte barcodescanner

De Hiku is een barcodescanner met een microfoon, die je met je iPhone kunt verbinden via Wi-Fi. Op deze manier kun je boodschappenlijstjes maken door producten te scannen of de naam ervan in te spreken.

HikuTwee voormalige Palm-medewerkers hebben op Kickstarter de Hiku gepresenteerd. Dit iPhone-accessoire bevat een barcodescanner en een microfoon, waardoor je een boodschappenlijstje kunt maken door eerder gekochte producten te scannen of de naam van iets in te spreken. Hierdoor hoef je niet langer je lijstje te typen. Je kunt je boodschappenlijstje vanuit Hiku synchroniseren met diensten zoals Evernote en Remember the Milk, zodat je lijstjes ook daarin terecht komen.

Wanneer je een product inspreekt via de microfoon van Hiku, wordt het woord in tekst omgezet en op je lijstje gezet. Het geluidsbestand wordt ook opgeslagen, mocht de transcriptie niet helemaal kloppen.

Hoewel de Hiku ervoor zorgt dat je niet langer je boodschappenlijstje hoeft uit te schrijven, is het nog de vraag voor hoeveel mensen het accessoire precies handig zal zijn. Je kunt op de iPhone zelf immers ook met de camera barcodes scannen, of geluid opnemen via de microfoon. Waarschijnlijk leent de Hiku zich vooral voor families, die gezamenlijk een boodschappenlijstje willen samenstellen. Het accessoire verbindt via Wi-Fi met je iPhone, waardoor je niet in de buurt hoeft te zijn om producten toe te voegen. Hierdoor kun je de Hiku in je keuken leggen, zodat anderen producten kunnen toevoegen aan je lijstje die automatisch in de app verschijnen.

Door 119 dollar (inclusief verzendkosten) aan het Kickstarter-project te doneren, ben je verzekerd van een Hiku als het project zijn beoogde minimumbedrag van 80.000 dollar binnenhaalt. Of dat gaat gebeuren is nog de vraag. Het project heeft nog 22 dagen te gaan. Het geld wordt pas van je creditcard gehaald als het minimumbedrag is ingezameld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 september 2012, 7:31
Categorie Accessoires
Onderwerpen barcodescanner, kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.