Helios Handlebars: iPhone-fietsstuur ziet wanneer je in de buurt bent

De Helios Handlebars is een fietsstuur, waarbij je de verlichting en kleuren kunt veranderen met een iPhone-app. Het licht wordt ook automatisch ingeschakeld.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Helios HandlebarsHet is al een tijdje mogelijk om met de juiste houder je iPhone als fietscomputer op je fiets te bevestigen, maar de makers van de Helios Handlebars willen nog een stapje verder gaan. Dit fietsstuur heeft ingebouwde verlichting, die je kunt activeren en van kleur laat veranderen via een bijbehorende iPhone-applicatie. Een gps-ontvanger zorgt ervoor dat je de fiets met je iPhone later makkelijk terug kunt vinden. Door te bepalen hoe ver jij van je fiets bent verwijderd, wordt het licht automatisch in- of uitgeschakeld.

We hopen dat de iPhone-app niet door veel fietsers gebruikt zal worden om het licht aan of uit te zetten. Het gaat immers om een racestuur, wat betekent dat je wellicht met een flinke snelheid rondrijdt terwijl je naar de iPhone en de bijbehorende app zit te turen. Het aanpassen van de kleur van je verlichting is wel een leuke toevoeging – en eentje die je wat sneller zult gebruiken terwijl je fiets gewoon stilstaat.

Verander je de kleur van de verlichting niet, dan kunnen de lampjes ook op basis van jouw gemiddelde snelheid veranderen. Hierdoor geven ze aan of je een bepaald aantal kilometer per uur rijdt. Daarvoor wordt dezelfde gps-ontvanger gebruikt die het mogelijk maakt om je fiets via de iPhone-app weer terug te vinden. Je moet dan alleen wel een apart simkaartje in het stuur stoppen, zodat hij met het internet kan verbinden. Dit verbruikt volgens de makers echter weinig data, waardoor een simpele prepaid-kaart vaak genoeg zal zijn.

De Helios Handlebars zijn nog niet verkrijgbaar: volgens de makers worden ze binnenkort verkocht voor 199. Dit zou een tijdelijke, lage prijs zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 mei 2013, 16:24
Categorie Accessoires
Onderwerp fietsen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.