iculture-vandaag
iCulture Vandaag De belangrijkste headlines om 22u samengevat

iCulture Weekend: iWatch, AppCards en Curiosity

In iCulture Weekend nemen we het afgelopen weekend nog eens rustig door. Met ditmaal Curiosity, iWatch-programmeurs, Recordium en meer.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

appcardsIedere maandag lees je in de rubriek iCulture Weekend wat voor belangrijk nieuws je op iOS-gebied hebt gemist tijdens de afgelopen twee dagen. Zo blijkt Apple op zoek naar een programmeur voor een klein, energiezuinig apparaat. Zou dat laatste wellicht de iWatch zijn? En we publiceerden twee uitgebreide reviews van gastauteurs: van het Netatmo-weerstation en van Jumbo’s Pim Pam Pet.

Curiosity-kubus geopend

Curiosity Whats in the CubeHoewel niet uitbundig op iCulture besproken, wist het spelletje Curiosity een hoop iOS-gebruikers dit weekend bezig te houden. In het spel moesten vele spelers tegelijkertijd op een grote kubus tappen, om zo de meerdere lagen aan blokjes te verwijderen. In het midden van de kubus zat een beloning die volgens mede-initiatiefnemer Peter Molyneux “je leven zou veranderen”. Afgelopen zondag werd eindelijk het laatste blokje weggehaald, waardoor we nu weten wat zich in de kubus verscholen hield. De speler die als eerste de binnenkant bereikte zal een directe invloed krijgen op de ontwikkeling van het spel Godus, dat ook afkomstig zal zijn van Curiosity-maker 22Cans. Een deel van de opbrengst zal ook naar deze speler gaan.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Ander belangrijk nieuws

Review: Jumbo AppCards Pim Pam Pet, bekend gezelschapsspel op iPhone en iPad

Pim Pam PetIn een uitgebreide recensie nam @robbla Jumbo’s iOS-versie van Pim Pam Pet onder de loep. Hoewel het niet bijzonder is dat Jumbo een spel in de App Store uitbrengt, is de uitvoering hiervan wel iets anders dan alternatieven voor iOS: voor Jumbo’s spel heb je namelijk een speciaal accessoirepakket nodig, gevuld met speelkaarten die je tegelijkertijd moet gebruiken. De iPhone telt tijdens het spelen af – een teller die je ook kunt aanpassen om het kaartspel makkelijker of moeilijker te maken.

Andere apps

Review: Netatmo, weerstation met iPhone-app

NetatmoEen andere review dit weekend was afkomstig van @rebelarjen, die het iPhone-weerstation Netatmo heeft gebruikt. Door dit apparaat aan je iPhone te koppelen en een bijbehorende app op te starten, kun je van alles te weten komen over de weersomstandigheden in jouw directe omgeving. De app kan je bij bepaalde omstandigheden vervolgens een notificatie versturen.

Andere accessoires

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.