Officiële olloclip-app trekt vertekende foto’s recht

De makers van iPhone-lenspakket olloclip hebben een officiële iPhone-app uitgebracht, die vertekende beelden rechttrekt.

olloclip iconWe zijn al een tijdje enthousiast over de olloclip-lenzen voor de iPhone 4S en iPhone 5, waarmee je fisheye-, macro- en groothoekfoto’s met je iPhone-camera kunt maken. Deze foto’s bieden een grotere kijkhoek, maar de gebruikte lenzen zorgen vaak ook voor een flinke vertekening in je foto. Een officiële iPhone-applicatie van de makers van olloclip belooft deze vertekening te corrigeren. Dit zorgt ervoor dat de horizon weer wordt rechtgetrokken en dat de missende hoekjes uit de foto’s worden weggeknipt.

olloclip screenshotDe app bevat ook een speciale macro-modus, waarbij de iPhone-camera volgens de ontwikkelaar iets anders scherpstelt. Hierdoor zou het makkelijker zijn om macro-foto’s met de daarvoor bedoelde lens te maken. Een ‘normale’ modus en video-modus bieden voor foto’s met de andere lenzen en het maken van video’s kleine aanpassingen. Gebruik je de app bij het schieten van foto’s, dan kun je de belichting en de scherpstelling los van elkaar aanpassen.

Hoewel olloclip pas sindskort een officiële iPhone-app heeft, biedt de onofficiële iPhone-applicatie OlloCorrect al enige tijd een manier om vertekende foto’s gemaakt met de lenzen recht te trekken. Deze app bevat echter geen speciale schietfuncties die je helpen tijdens het maken van foto’s en video’s.

Downloaden: olloclip (gratis, iPhone, iOS 5.1+)
Kopen: olloclip voor iPhone 4S / olloclip voor iPhone 5

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 mei 2013, 12:42
Categorie Apps
Onderwerp olloclip

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.