ios 8 downgraden

Bijna de helft van iPhones en iPads al op iOS 8

Bijna de helft van de iPhone- en iPad-gebruikers heeft iOS 8 al geïnstalleerd.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft bekendgemaakt dat 46 procent van alle iPhones en iPad nu op iOS 8 draait. Dat betekent dat bijna de helft van de toestellen al is bijgewerkt. iOS 8 verscheen een week geleden en leek aanvankelijk een wat tragere start te maken. Dat komt onder andere omdat mensen te weinig opslagruimte hadden om de update te installeren. Ook speelt mee dat iOS 7 een ander uiterlijk had, waardoor mensen nieuwsgieriger waren naar alle veranderingen. Maar volgens de cijfers van Apple loopt iOS 8 nauwelijks achter op iOS 7.

app-store-ios-8-adoptionUit de grafieken blijkt wel dat iOS 7 met 49% nog de meestgebruikte iOS-versie is. Oudere iOS-versies staan op nog maar 5% van de toestellen, dus daar hoeven ontwikkelaars steeds minder rekening mee te houden.

Vorig jaar stond bij de lancering van iOS 7 de nieuwe versie binnen een week op 52 procent van de toestellen. Het huidige iOS-percentage van 46 procent loopt dus wat achter, maar het verschil is niet dramatisch groot.

Eerder deze maand maakte Apple ook al cijfers bekend. Toen was iOS 8 nog niet beschikbaar en draaide 92% van alle toestellen op iOS 7. Een groot deel van die gebruikers heeft nu de overstap gemaakt. De cijfers zijn gebaseerd op mensen die de App Store bezoeken en zijn dus geen goede afspiegeling van de totale iPhone-gebruikende bevolking.

app review percentage ios 8

Uit de cijfers blijkt ook dat Apple grote achterstand heeft opgelopen bij het goedkeuren van appupdates. Momenteel wordt nog maar 53% van de nieuwe apps en 74% van de appupdates binnen vijf werkdagen afgehandeld, terwijl dat cijfer normaal rond de 90 procent ligt. Bij Mac-apps ligt het percentage gelukkig nog wel vrij hoog.

iOS 8 kwam op 17 september beschikbaar voor iedereen met een iPhone 4S of nieuwer toestel. Het bevat allerlei nieuwe functies, zoals alternatieve toetsenborden, interactieve notificaties en widgets van derden. Wel merken gebruikers vreemd gedrag: in onze poll van een paar dagen geleden bleek dat 30% de update zonder veel problemen had uitgevoerd. Zo’n 7% van de mensen wacht nog even af en de rest klaagt over kleine en grote problemen, zoals apps die niet meer werken, niet meer offline kunnen lezen van Safari-pagina’s en een batterij die sneller leeg gaat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 september 2014, 13:34
Categorie iOS
Onderwerp ios 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.