Helaas: niet de iPhone, maar Samsung Omnia is de populairste

Helaas voor ons: de Samsung Omnia is veel geliefder dan de iPhone. Tenminste, dat blijkt uit cijfers die Samsung zelf heeft verzameld. Het toestel staat al weken in de top 3 van populairste toestellen.

samsung omniaHelaas voor alle iPhone-fans: niet de iPhone, maar de Samsung Omnia is de populairste smartphone in Nederland. De marketeers van Samsung baseren zich daarbij op eigen empirisch onderzoek: sinds de introductie eind augustus staat de Omnia steevast in de top 3 van bestverkochte smartphones. Zelfs bij de doorgaans Windows Mobile-minded redactie van Pocketinfo zijn ze verbaasd over het succes: “Huh, de Samsung Omnia? Daar horen we bijna nooit iets over!” Marketingmanager Jeroen de Rapper (geen artiestennaam) denkt dat het Millionaire Pack grote invloed heeft gehad op de verkoopcijfers. In het massaal uitgedeelde, maar desondanks toch ‘exclusieve’ pakket zit een toestel, Bluetooth-headset en lederen hoesje. In december gaat Samsung daarom een vervolgactie organiseren.


Wat kost zo’n Omnia eigenlijk? Iets goedkoper dan een iPhone: bij een 2-jarig Vodafone Basis 27,50 plus internetbundel betaal je €28 voor het toestel, terwijl je voor de 8GB iPhone meestal zo’n €80 tot €150 moet bijbetalen. Tja, met 5 megapixel camera én videofunctie én pretpakket, daar kan de iPhone natuurlijk nooit tegenop.

Toch nog wel een puntje van kritiek op dit eigenhandig uitgevoerde ‘onderzoek’ van Samsung: veel telefoonwinkels verkopen de iPhone niet, dus hoe zou de iPhone ooit kans kunnen maken om in Samsungs top 3 terecht te komen?

Via: persbericht per e-mail

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 november 2008, 15:29
Categorie iDevices
Onderwerpen alternatieven, samsung
69 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.