Handleiding: jailbreaken met limera1n voor dummies (jailbreak)

Als je niet het geduld hebt om te wachten op de implementatie van de limera1n-exploit in Greenpois0n, kun je nu al met de laatste beta van limera1n jailbreaken. In deze handleiding leggen we je stap voor stap uit hoe je jailbreakt met de beta van limera1n.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

limera1n jailbreakAls je niet het geduld hebt om te wachten op de implementatie van de limera1n-exploit in Greenpois0n, kun je nu al met de laatste beta van limera1n jailbreaken. Limera1n is een untethered jailbreak voor de iPhone 3GS, de iPhone 4, de 3e en 4e generatie iPod touch, de iPad en 2e generatie Apple TV op iOS 4.0 tot en met 4.1 (en tethered op toekomstige firmwareversies voor deze iDevices). Net als Greenpois0n is limera1n gebaseerd op een bootrom-exploit die niet door Apple met een firmware-update te patchen is en wordt hacktivatie ondersteund. In deze handleiding leggen we je stap voor stap uit hoe je jailbreakt met de beta van limera1n.

Bekende problemen met de beta

limera1n: make it ra1nDe limera1n jailbreak werkt sinds de 3e beta ook op de iPhone 3GS met de nieuwe bootrom. Ondersteuning voor de 2e generatie iPod touch met modelnummer MC zal nog volgen. Hoewel de 2e generatie Apple TV in principe ondersteund wordt installeert limera1n geen omgeving of SSH om applicaties te installeren. Volgens Geohot is de limera1n jailbreak veilig en kan het alleen zo zijn dat deze in het slechtste geval niet werkt.

Een bekend probleem is dat het Cydia-icoon bij sommige mensen niet verschijnt na de installatie daarvan, maar deze zou na een reboot alsnog moeten verschijnen. Beta-versies van iOS worden niet door (de beta van) limera1n ondersteund. Het icoontje van limera1n blijft een wit vakje op het SpringBoard wanneer deze eenmaal op een iDevice is geïnstalleerd. Het de-installeren van limera1n is sinds beta 4 mogelijk. Gebruikers van beta 1 wordt aangeraden opnieuw beta 2 te gebruiken, aangezien de manier hoe de jailbreak uit wordt gevoerd is aangepast. Aangezien het nu nog om een beta van de jailbreak gaat kunnen er daarnaast nog andere problemen met de jailbreak zijn die vooralsnog onbekend zijn.

Het iPhone Dev Team waarschuwt gebruikers die afhankelijk zijn van de ultrasn0w-unlock om niet te updaten naar iOS 4.1 en vervolgens limera1n te gebruiken. Als je een update uitvoert met behulp van een officiële iOS 4.1 firmware zal je mogelijk voor altijd de mogelijkheid kwijt raken om te unlocken.
Gebruikers met een iPhone 3GS en iPhone 4 die potentieel willen unlocken wordt aangeraden om te wachten op een versie PwnageTool met een implementatie van de limera1n-exploit. Gebruikers met een iPhone 4 kunnen ook nu al gebruik maken van onze handleiding om met behoud van hun huidige baseband-versie (modemfirmware) te updaten naar iOS 4.1.

Het gebruik van limera1n

 1. Maak voor het gebruik van limera1n eerst een backup van je iDevice in iTunes.
 2. Download de laatste versie van limera1n op limera1n.com.
 3. Open limera1n.exe op een Windows computer en druk op make it ra1n.
 4. Verbind je iPhone, iPod touch of iPad met de computer.
  limera1n: waiting for device
 5. De iDevice zal automatisch in de herstelmodus worden gezet.
  limera1n: herstel-modus
 6. Vervolgens moet de iDevice handmatig in de DFU-modus worden gezet. Je kunt dit doen door de instructies in limera1n te volgen. Houd eerst tegelijkertijd de Home– en Power-knop ingedrukt totdat in beeld verschijnt dat je de Power-knop los kan laten (blijf ondertussen de Home-knop ingedrukt houden).
  limera1n: dfu-modus
 7. limera1n: exploiting
  De jailbreak-tool zal nu overgaan tot het uitvoeren van de exploit. Op je toestel zal als het goed is een afbeelding van limera1n te zien zijn. Wacht rustig totdat de tekst done op het scherm van je computer verschijnt.
  limera1n: done
 8. Als de jailbreak eenmaal is uitgevoerd zal de onderstaande melding verschijnen en je iDevice uit worden gezet. Je kunt deze vervolgens met behulp van de Power-knop weer aanzetten.
  limera1n: jailbroken
 9. limera1n op de iPhone 4Op het SpringBoard van je iDevice zal een nieuw icoontje (voorlopig een wit vakje) verschijnen met de naam limera1n. Zorg dat je verbinding hebt met Internet en open limera1n op je iDevice. Wacht totdat de optie om Cydia te installeren verschijnt en druk daarop gevolg door Install rechtsbovenin. Cydia zal nu op jouw iDevice geïnstaleerd worden en als dit voltooid is zal er automatisch een respring uitgevoerd worden. Je toestel is dan gejailbreakt en Cydia zal als het goed is geïnstalleerd staan (zo niet: start opnieuw op).

limera1n: Cydia geïnstalleerd

Unieke handtekening van iOS 4.1

TinyUmbrellaOndanks het feit dat Apple de kwetsbaarheid in de bootrom niet met een softwarematige update kan verhelpen bij bestaande toestellen, kan Apple door middel van een firmware-update ervoor zorgen dat de jailbreak alleen nog maar tethered mogelijk zal zijn. Daarnaast signeert Apple altijd alleen de laatste firmware, om te voorkomen dat je een iDevice met een eerdere firmware (die te jailbreaken is) herstelt. Om ervoor te zorgen dat je ook in de toekomst untethered kunt blijven jailbreaken is het daarom belangrijk de voor jouw toestel unieke handtekening van Apple voor firmware 4.1 op te slaan.

Je kunt de voor jouw toestel unieke handtekening voor iOS 4.1 opslaan via Cydia of met behulp van TinyUmbrella op Windows, Mac OS X en Linux. Je kunt TinyUmbrella ook gebruiken om op de iPhone 4 je baseband (modemfirmware) te behouden bij een update naar iOS 4.1 zodat je kunt unlocken (bekijk daarvoor onze handleiding). Als je wilt unlocken op een iPhone 3GS kun je alleen (en op een iPhone 4 beter) wachten totdat het iPhone Dev Team een nieuwe versie van PwnageTool uit brengt waarmee je veilig met behoud van je huidige baseband kunt updaten.

Support is alleen mogelijk via ons forum: Verzameltopic: limera1n iOS4.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 oktober 2010, 21:48
Categorie Jailbreak
Onderwerpen geohot, jailbreak, limera1n
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.