Scan & Vertaal voor iPhone en iPad scant tekst en vertaalt in 70 talen

De nieuwe Scan & Vertaal app voor iPhone en iPad scant teksten via de camera van je iPhone om deze in meer dan 70 talen te vertalen.

scan en vertaal icoonOnder de vertaal-app zijn er grofweg drie categorieën te onderscheiden: apps die vertalen door tekst te laten typen, spreken of scannen. Het nieuwe Scan & Vertaal behoort – niet geheel onverwacht – tot die laatste categorie en is daarom bij uitstek geschikt om langere teksten die je tegenkomt via de camera van je iPhone door de vertaalmachine te gooien. De applicatie vertaalt in meer dan 70 talen en kan de vertaalde teksten in 30 talen voorlezen. Een betaalde versie van Scan & Vertaal stond al langer in de App Store, maar de gratis versie is nieuw.

In Scan & Vertaal gaat het uiteindelijke scannen erg simpel. Zowel verpakkingen van thee als screenshots van nieuwsberichten zet de app binnen een seconde om in tekst. Het herkennen van talen gaat iets minder feilloos, maar in de meeste gevallen zul je weten in welke taal de gescande tekst is geschreven. Deze kun je via de 70 beschikbare vlaggetjes selecteren, en daarna invoeren in welke taal je de zinnen wil laten omzetten. Al met al gaat alles behoorlijk snel, en doet deze app simpelweg wat hij belooft. In de App Store omschrijvingen konden wij overigens geen enkel verschil tussen de gratis en betaalde versie ontdekken. Misschien zijn het de advertenties, deze komen in de gratis versie in ieder geval wel voor.

tekstscannervertalingscherm

Een alternatief is natuurlijk Google Translate met handschriftherkenning maar ook iTranslate Voice, een goedgewaardeerde app die zich meer op onderlinge communicatie richt en recentelijk geheel op de schop ging. Sindsdien kun je gesproken woorden of zinnen ook offline inspreken, doordat de app gebruik maakt van offline dicteren in iOS 7. Via de AirTranslate-functie van die app kunnen mensen die verschillende talen spreken allebei een gesprek in hun eigen taal voeren, terwijl iTranslate Voice over en weer als tolk fungeert.

Downloaden: Scan & Vertaal gratis (gratis, universeel, iOS 6.0+)
Downloaden: Scan & Vertaal (€0,89, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 april 2014, 18:30
Categorie Diensten
Onderwerpen skyscanner, vertalen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.