Vaarwel iPhoneclub en iPadclub, hallo iCulture!

Welkom op het nieuwe iCulture.nl, de opvolger van iPhoneclub en iPadclub. Lees hier wat er nieuw is, hoe je feedback kunt doorgeven en wat het verdere tijdplan is.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iculture-welkomstartikelWelkom op het nieuwe iCulture! Na meer dan 7​,5​ jaar nemen wij met een spiksplinternieuwe website en een nieuwe huisstijl afscheid van iPhoneclub.nl en iPadclub.nl. De afgelopen maanden hebben wij, samen met de bouwers van Mangrove, hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. En hoewel de onthulling langer heeft geduurd dan verwacht en gehoopt, zijn wij erg enthousiast over het eindresultaat. Jullie hopelijk ook.


Op het vernieuwde iCulture.nl willen we jou als trouwe bezoeker en Apple-fan nog beter kunnen bedienen, met mooie verhalen over Apple-producten, de allerbeste apps en scherpe beschouwingen en analyses. In de dagen voorafgaand aan deze grote verbouwing naar het compleet vernieuwde iCulture.nl stonden de redacteuren van iCulture stil bij dit moment. Hoe de iPhone hun leven veranderde, hoe zij terugkijken op iPhoneclub en waar zij naar uitkijken in het nieuwe iCulture. Heb je de artikelen nog niet gelezen, doe het dan alsnog, want het geeft een mooi kijkje achter de schermen.

Wat is er nieuw?

De homepage van iCulture zit iets anders in elkaar dan je bij iPhoneclub gewend was. Aan de linkerkant zie je een stream met de laatste nieuwsberichten en apps. Deze stream verandert de hele dag. Kom je meermaals per dag op de iCulture-website, dan is de lijst aan de linkerkant de plek waar je de meest recente nieuwtjes zult zien.

De rest van de voorpagina bestaat voornamelijk uit artikelen waarvoor je even wat meer tijd moet nemen om te lezen: achtergrondartikelen, opiniestukken, specials over actuele nieuwsfeiten, reviews, dossiers en tips. De redactie van iCulture zet dagelijks een aantal artikelen op de voorpagina die we op dat moment het belangrijkst en het meest informatief vinden.

Zoals je ziet zijn Nieuws en Apps nu meer van elkaar gescheiden. Bij Nieuws vind je alle dagelijkse nieuwtjes over Apple, nieuwe iPhones, providers, diensten maar ook het ‘snelle’ nieuws over apps, terwijl je bij het onderdeel Apps de wat langere appbesprekingen vindt. Die appbesprekingen blijven langer relevant en zijn ook een paar weken na het verschijnen van het artikel nog steeds boeiend om te lezen. Dossiers, Reviews en Gidsen hebben ook een aparte plek op de website gekregen. Je vindt ze terug in het interactieve menu aan de bovenzijde.

​​Feedback

​​Kijk lekker rond wat de site te bieden heeft en mocht je iets tegenkomen waarvan je denkt: “Hee, dat werkt volgens mij niet helemaal goed”, meld dat dan alsjeblieft ​via onze feedback​functie (en liever niet hier in de reacties). Rechts op deze p​agina ‘hangt’ een blauwe grijze feedback-knop, waarmee je eventuele problemen tijdens het gebruik van de website kunt doorgeven. App-gebruikers kunnen een e-mail sturen via de optie ‘Feedback’ in onze iCulture-app. Dringende problemen pakken we zo snel mogelijk op, suggesties en wensen gaan we daarna bekijken. Wij zijn erg benieuwd naar jouw mening!

​iCulture-forum en partners​

Het redesign geldt overigens nog niet meteen voor ons populaire forum, maar ook die zal snel volgen. Ook kan het zijn dat onze partners (iCulture Shop en iCulture Repair) wat meer tijd nodig hebben om hun design aan te passen. Zoals dat zo mooi in het Engels heet: “Please excuse our dust”. We streven ernaar alle overige onderdelen zo snel mogelijk aangesloten en aangepast te hebben.

Over onze app

Velen van jullie hebben luid en duidelijk aangegeven dringend te wachten op een app-update. Terecht, want de huidige app is (helaas) nog steeds niet aangepast naar iOS 7. Ook op dat punt kunnen we goed nieuws melden, al moet er nog wat geduld betracht worden. We zitten in de afrondende fase van een compleet vernieuwde app die helemaal in iOS 7-stijl (of iOS 8 inmiddels… ) zal zijn, maar ook geschikt voor iPhone én iPad. De iCulture-app wordt eindelijk universeel!

Onze technische mensen hebben ons verzekerd dat de iCulture-app gewoon blijft werken en wij hebben alles ook gecontroleerd, maar mocht er toch iets mis gaan: we zitten er bovenop om eventuele aansluitingsproblemen tussen app en website te verhelpen. Mocht je onze app nog niet geïnstalleerd hebben, dan vind je die hier: download de iCulture-app

Nieuwsbrief: iCulture gemist

Binnenkort ook nieuw bij iCulture: iCulture gemist. Elke ochtend ontvang je in jouw mail​box een overzicht van het belangrijkste ​nieuws. Alle artikelen, apps en aanbieding snel en handig bij elkaar gebundeld. ​Superhandig als je eens een dag wat minder tijd hebt gehad om op iCulture rond te hangen.

Benieuwd? Abonneer je hieronder alvast op de iCulture gemist-nieuwsbrief en je hoort van ons!


Of abonneer je via deze link.`

Reacties: 155 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.