apple aandeel

Grijp die kans, koop Apple-aandelen!

Er komen belangrijke productlanceringen voor Apple: Mac OS X (Leopard), de iPhone en nieuwe iPods. Citigroup raadt aan om aandelen Apple te kopen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Er komen een aantal belangrijke productlanceringen aan voor Apple: een nieuwe versie van Mac OS X (Leopard), de iPhone en een reeks nieuwe iPods. Daardoor kan het een interessant moment zijn om nu Apple-aandelen te kopen. Nee, dit is geen dubieuze aandelenspam, maar het advies van Citigroup, die verwacht dat het aandeel flink gaat stijgen.

apple aandeel

De nieuwe versie van Mac OS X, codenaam Leopard, wordt op 11 juni verwacht op de Worldwide Software Developers Conference in San Francisco. Dit zal Apple $50 tot $75 miljoen extra inkomsten per kwartaal opleveren. De iPhone volgt meteen na Leopard, maar zal volgens Gardner-analisten niet op 11 juni, maar pas eind juni kopen. Dit apparaat wordt een verkoopsucces: Cingular heeft klanten die relatief veel omzet meebrengen en Apple zou per nieuwe abonnee iPhone wel eens $200 tot 300 aan voorschotten kunnen ontvangen. Dat is twee- tot driemaal hoger dan normaal en geeft Apple de flexibiliteit om de prijzen later te laten zakken, of hoge marges op te strijken.

In de tweede helft van 2008 zal er ook nog een 3G-versie van de iPhone volgen, waardoor een tweede verkoopgolf ontstaat. Gardner raadt ook aan om de nieuwe iPod-modellen in de gaten te houden: dit najaar kunnen we een 12 tot 16 GB iPod nano voor ca. $249 en een video iPod met touchscreen voor ca. $250 tot 400 verwachten, ruim op tijd voor de feestdagen.

Nu is het moment om Apple-aandelen te kopen, want de Citigroup verwacht tussen nu en juni een twee maanden durend ‘nieuwsvacuüm’. Er zijn geen signalen dat vlak voor de lancering van Leopard de verkoop van Mac-computers omlaag gaat. Dit kwartaal zullen en nog 1,45 miljoen worden verkocht, wat een voortdurende jaarlijkse groei van 30% betekent. De groei van iPod-verkopen groeit met 27% ook lekker door.

Tot slot de onvermijdelijke disclaimer: ook wij kunnen niet in de toekomst kijken. Succes met de aandelen is je gegund, maar kan niet worden gegarandeerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 augustus 2014, 23:19
Categorie Apple
Onderwerpen aandelen, financieel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.