Fitbug kondigt Orb aan: alweer bewegingstracker voor iPhone

Fitbug heeft op technologiebeurs CES de Orb aangekondigd: een iPhone-accessoire waarmee je dagelijkse bewegingen kunt vastleggen.

FitbugHet lijkt er op dat bijna iedere accessoiremaker een activiteitentracker met iPhone-koppeling wil uitbrengen. Zo heeft het Britse Fitbug op technologiebeurs CES nu de Orb aangekondigd: een Bluetooth-accessoire ter grootte van een muntje. Door dit kleine cirkeltje met je mee te dragen, wordt de hele dag gemeten hoeveel je beweegt. De tracker synchroniseert gemeten data van bepaalde activiteiten live met een bijbehorende iPhone-applicatie en kan ook worden ingesteld om eens per half uur je data te syncen.


De Orb is niet de eerste activiteitentracker van deze grootte: in november 2012 dook op crowdfundplatform Indiegogo de Misfit Shine op, die iets soortgelijks belooft. Fitbug’s accessoire gebruikt geen ingebouwde accu die je via usb kunt opladen, maar gewone horlogebatterijen.

Fitbug kondigde op CES ook de Wow en Luv aan – een bloeddrukmonitor en Bluetooth-weegschaal die allebei met de iPhone kunnen verbinden. Hiermee gaat het bedrijf concurreren met onder andere Withings, dat eerder vandaag ook al een bewegingstracker bleek te introduceren. Fitbug zal de Orb vanaf eind maart te koop zijn 50 dollar, waarna de weegschaal en bloeddrukmeter volgen in juni.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
7 januari 2013 om 11:55
Categorie
Accessoires
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.