GreenPlay wil je een betere golfer maken met iPhone-accessoire

De GreenPlay op Kickstarter meet de golfbaan en vertelt aan een iPhone-app hoe je precies je schot moet maken.

GreenPlayDe GreenPlay wil een deel van het giswerk bij een spelletje golf wegnemen, door te berekenen hoe hellingen er exact bij liggen. Je legt het Bluetooth-accessoire op het veld, waarna een sensor detecteert hoe het veld precies verandert bij hellingen en dalingen. Deze informatie wordt vervolgens weergegeven in een bijbehorende iPhone-app. Op deze manier moet het makkelijker worden om in te schatten hoe je exact een volgende slag moet maken.

In een aantal app-screenshots is te zien hoe je het beste kunt schieten om de bal bij de vlag te krijgen. Zo vertelt de app je bijvoorbeeld waar je moet richten, zodat de bal door de ligging alsnog net een andere kant op kan schieten. Waardevolle informatie, maar het is nog de vraag hoeveel golfers hier op zitten te wachten. Het zelf inschatten van de situatie is immers een belangrijk deel van het spel.

GreenPlay screenshots

Op het moment is de GreenPlay nog niet verkrijgbaar. Het apparaat is op Kickstarter te bestellen, maar daar staan enkel foto’s van vroege prototypeversies. Door eenmalig 79 dollar plus 30 dollar verzendkosten te betalen, krijg je in juli dit jaar hopelijk de uiteindelijke versie van de GreenPlay toegestuurd. Of de makers hun streefbedrag binnenhalen is nog wel even de vraag: het project is pas net van start en heeft de zinnen gezet op 50.000 dollar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 april 2014, 17:00
Categorie Accessoires
Onderwerpen golf, kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.