Gratis Find My iPhone beperkt tot drie accounts

Het is sinds iOS 4.2 mogelijk om op de iPad een gratis Find My iPhone-dienst te activeren. Dit kun je ook doen voor oudere iPhones. Maar na drie Apple ID's is het afgelopen met de pret.

find my ipadApple biedt sinds de lancering van iOS 4.2 de mogelijkheid om gratis gebruik te maken van Find My iPhone. Je hoeft er niet langer een MobileMe-abonnement van €79 voor af te sluiten, maar het activeren werkt alleen met je Apple ID op een iPad, iPhone 4 of vierde generatie iPod touch. Heb je dat eenmaal gedaan, dan kun je je Apple ID ook gebruiken om Find My iPhone (of iPad) op oudere apparaten te activeren. Je zou daarmee vrienden en familieleden kunnen helpen om toch gratis Find My iPhone te kunnen gebruiken. Vandaag is echter ontdekt, dat daar wel beperkingen aan zitten: na 3 accounts is het afgelopen.

Heb je veel vrienden met oudere iPhones en wil je ze helpen om Find My iPhone te activeren, dan loop je tegen deze beperking aan: na 3 accounts krijg je de meldingen:

Cannot sign in. The maximum number of free accounts have been activated on this iPhone

en:

Account Limit Reached. This device is no longer eligible for creating a free MobileMe account.

En er is vooralsnog geen manier gevonden om eenmaal geregistreerde accounts te wissen, zoals bij het activeren van computers in iTunes. Daarbij kun je wel op elk gewenst moment de activatie weer intrekken. Heb je eenmaal een account geregistreerd, dan zit je eraan vast. Voor gewone gebruikers zal het geen probleem zijn, maar het is oppassen bij activatie van meerdere apparaten voor vrienden.

mobileme account

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 november 2010, 16:42
Categorie Apple
Onderwerpen apple id, find my iphone, mobileme

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.