Gratis Find My iPhone beperkt tot drie Apple ID’s

Find My iPhone is vanaf iOS 4.2 ook gratis te gebruiken. Je bent echter beperkt tot drie accounts, wat vooral onhandig kan zijn bij mensen die hun iPhone 4 beschikbaar stellen aan anderen om voor een ouder device te registreren.

find my iphoneApple biedt sinds de lancering van iOS 4.2 de mogelijkheid om gratis gebruik te maken van Find My iPhone. Je hoeft er niet langer een €79 kostend MobileMe-abonnement voor af te sluiten. Daarbij geldt als beperking, dat de eerste activatie alleen op een iPhone 4, vierde generatie iPod touch of iPad hebt gedaan. Na die eerste stap kun je Find My iPhone ook op oudere apparaten activeren. Het lijkt er nu op, dat de gratis dienst beperkt is tot drie Apple ID’s.

Heb je veel vrienden met oudere iPhones en wil je ze helpen om Find My iPhone te activeren, dan loop je daarbij tegen een beperking aan: na 3 accounts krijg je de meldingen ‘Cannot sign in. The maximum number of free accounts have been activated on this iPhone’ en ‘Account Limit Reached. This device is no longer eligible for creating a free MobileMe account.’

Je kunt dus op de genoemde toestellen maximaal drie Apple ID’s registreren. En er is vooralsnog geen manier gevonden om eenmaal geregistreerde accounts te wissen, zoals bij het activeren van computers in iTunes. Daarbij kun je wel op elk gewenst moment de activatie weer intrekken. Heb je eenmaal een account geregistreerd, dan zit je eraan vast. Voor gewone gebruikers zal het geen probleem zijn, maar het is oppassen bij activatie voor vrienden en familieleden met oudere apparaten.

mobileme account

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 november 2010, 16:47
Categorie Apple
Onderwerpen apple id, find my iphone, mobileme

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.