iculture-vandaag
iCulture Vandaag

iCulture Vandaag: dit was donderdag 16 januari 2014

Vandaag was de dag dat de totaal vernieuwde NS Reisplanner Xtra uitkwam, op iPhone en iPad. In de nieuwe applicatie is het de nieuwe favoriete trajecten-optie die de sier maakt. Vooral het feit dat je in één overzicht ziet wat je volgende verbinding is én of die storingsvrij rijdt, is erg handig. Daarnaast kwamen er […]
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

NS ReisplannerXtra 3.0 uit iPhone iPad 5cVandaag was de dag dat de totaal vernieuwde NS Reisplanner Xtra uitkwam, op iPhone en iPad. In de nieuwe applicatie is het de nieuwe favoriete trajecten-optie die de sier maakt. Vooral het feit dat je in één overzicht ziet wat je volgende verbinding is én of die storingsvrij rijdt, is erg handig. Daarnaast kwamen er ook een heleboel nieuwe apps uit, zoals het prettige Genius Maps en de nieuwe applicatie van het Filmfestival in Rotterdam. Fitocracy Macros is een voedsel-app die het over een originele boeg gooit, maar heeft door rare keuzes ons hart nog niet gewonnen.

Nieuws

 • Apple heeft een patent aangevraagd voor een mobiel betaalsysteem via Bluetooth. Daarbij legt de iPhone een draadloze verbinding met een verkooppunt, bijvoorbeeld een iBeacon, zodat je je iPhone als portemonnee kunt gebruiken.
 • Google gaat in de loop van 2014 een augmented reality-game uitbrengen, gebaseerd op de boekenserie Endgame van James Frey en Nils Johnson-Shelton.
 • Apple beschrijft in een nieuwe patentaanvraag hoe een Facetime-gesprek met een slechte verbinding nog steeds vloeiend kan verlopen.
 • Facebook gaat meer mobiele applicaties uitbrengen voor verschillende doeleinden in 2014. Dat weet techsite The Verge.

Apps

 • Valt er nog terrein te winnen op het gebied van navigatie-apps op de iPhone en iPad? Het antwoord luidt ja. Genius Maps van Mireo werkt opvallend soepel, heeft een begrijpbare interface, kent allerlei slimmigheden en lokt je met een gratis proefperiode van een week.
 • De gratis bellen en videobellen-applicatie Skype is voorzien van een handige update op de iPhone en iPad. Voortaan kan je ook pushberichten blijven ontvangen van nieuwe chatberichten als de app gesloten is
 • De mooie radio-app Radium is sinds een paar maanden gratis, maar de ontwikkelaars moeten natuurlijk ergens hun geld mee verdienen. Vandaar dat ze – en dat geven ze heel eerlijk toe – de nieuwe sleeptimer alleen als in-app aankoop van €0,89 beschikbaar maken.
 • Voor filmliefhebbers breekt er een mooie tijd aan, want het International Film Festival Rotterdam gaat bijna van start. Vandaar dat de organisatie de IFFR 2014 app heeft uitgebracht, waarin bezoekers het programma kunnen bekijken en nieuws over het festival kunnen lezen.
 • In Mega Jump overleefde je niet alleen elke sprong, maar spaarde je vooral lekker veel munten onderweg. Opvolger Mega Jump 2 is meer van hetzelfde en dus nog steeds verslavend.
 • De NS Reisplanner Xtra zoals je hem kent, is niet meer. In de nieuwe 3.0-versie van de officiële NS-applicatie is alles anders. De applicatie is naast de iPhone nu ook uitgebracht voor de iPad. Het uiterlijk is ververst voor iOS 7, maar ook qua functionaliteit is de applicatie vernieuwd.
 • De App Store is een diepgravend rollenspel rijker: Beamdog heeft vannacht namelijk de iOS-versie van Baldur’s Gate II: Enhanced Edition uitgebracht voor de iPad. Het betreft een verbeterde versie van de originele game die in 2000 verscheen voor de pc.
 • De officiële iPhone-app NS Reisplanner Xtra is voortaan ook een iPad-app. Daar zorgt een update van de iPhone-app voor. Vanaf nu kan je ook op de iPad je treintraject inzien met de reisplanner en zie je de eerstvolgende vertrektijden van treinen op een station.
 • Het vernieuwde Polamatic voor iPhone heeft nu 36 verschillende polaroid-randen voor om je foto in plaats van 12, waaronder ook gekleurde opties. Daarnaast zijn alle in-app aankopen verdwenen.
 • In het nieuwe Fitocracy Macros draait het om tracken van macronutriënten (“macro’s”): namelijk proteïnen, koolhydraten en vet. Wanneer je jouw macro’s bijhoudt zal je eenvoudiger afvallen dan met calorieën tellen, zo beweren de makers.
 • Outread wil je sneller laten lezen met behulp van verspringende markeringen in de tekst, die je met je ogen moet volgen.

Ook leuk

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 januari 2014, 12:42
Categorie Round-up
Onderwerp iculture vandaag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.