Google toont nieuwe Gmail-webapplicatie op Web 2.0 Expo

Vic Gundotra van Google heeft op de Web 2.0 Expo een mobiele webapplicatie voor Gmail laten zien. Hij gebruikte daarvoor een iPhone en een Android-toestel. Met de webapp wordt Gmail op bijna elk toestel toegankelijk.

vic gundotraVic Gundotra, leider van Google’s bedrijfsonderdelen voor mobiele software en developer relations heeft, op de Web 2.0 Expo een demonstratie gegeven van een Gmail-webapplicatie. Hij demonstreerde de webapp op een iPhone en een Android-toestel. Op dit moment heeft Google al een native Gmail-applicatie voor Android en BlackBerry, maar een betere webapplicatie brengt Gmail binnen bereik van veel meer telefoongebruikers. De mobiele browsers verbeteren en steeds meer mensen hebben onderweg goede toegang tot internet. Met zo’n webapplicatie kun je functionaliteit op bijna elke telefoon beschikbaar maken. De webapp van Gmail stelt echter wel eisen: het is gebaseerd op HTML 5, dat nog steeds in ontwikkeling is.

“Wanneer we het breed beschikbaar stellen zullen mensen het zien als de eerste HTML 5 mobiele applicatie”, zei Gundotra. Hij wilde echter niet zeggen wanneer de webapplicatie beschikbaar komt. Bovenaan de mobiele Gmail-applicatie is een ‘floating toolbar’ te zien, waarmee je altijd toegang hebt tot de wis- en archiveerknoppen en andere veelgebruikte opties. De toolbar blijft zichtbaar, ook wanneer je in de e-maillijst omlaag bladert.

Voor de iPhone is zo’n webapplicatie handig, maar het is eigenlijk wat dubbelop omdat de meegeleverde Mail-applicatie ook prima geschikt is om je Gmail te lezen. Twee (onscherpe) foto’s van de Gmail-webapplicatie zijn bij CNET te zien.

Grappig is dat Gundotra eerst bij Microsoft werkte, maar is overgestapt naar Google door een opmerking van zijn 4-jarige dochter. Toen Gundotra een vriend vertelde dat hij iets niet wist, zei zijn dochter: “Daddy, where’s your phone?”. Voor haar is de telefoon het ultieme antwoordapparaat, waarmee je het antwoord op al je vragen kunt vinden.

Via: CNET

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 april 2009, 17:14
Categorie iOS
Onderwerpen e-mail, Internet, webapp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.