Apple en Stanford presenteren cursus iPhone Application Programming via iTunes U

Apple en Stanford University gaan vanaf deze week gratis video's en cursusmateriaal beschikbaar stellen voor mensen die applicaties voor de iPhone willen ontwikkelen. De video's zijn gratis te downloaden via iTunes U.

stanford itunes uApple en Stanford University gaan vanaf deze week gratis video’s en cursusmateriaal beschikbaar stellen voor mensen die applicaties voor de iPhone willen ontwikkelen. De video’s zijn gratis te downloaden via iTunes U, het educatieve kanaal van iTunes. De cursus duurt 10 weken en de eerste aflevering staat sinds vannacht in iTunes.

De syllabus en de presentaties zelf zijn eveneens gratis te downloaden. De cursus wordt gegeven door twee Apple-engineers, maar verwacht geen flitsende show zoals je van de Apple keynotes gewend bent: dit is gewoon een college, waar mensen zich voorstellen, de regels uitleggen en vervolgens aan de slag gaan met een aantal projecten.

Stanford heeft al een eigen productmanager voor het iTunes U-programma aangesteld: Brent Izutsu. Die denkt dat Apple, vooral op het gebied van educatie, wat opener wordt dan voorheen. Dat was afgelopen oktober al te merken, toen de NDA die elk overleg tussen iPhone-ontwikkelaars verbood, uiteindelijk werd opgeheven. Daardoor kon Stanfort ook van start gaan met de iPhone-ontwikkelcursus.

Ook iets leren? Stanford heeft een eigen iTunes-pagina ingericht met het aanbod van cursussen. Het eerste deel van iPhone Application Programming staat er ook tussen. De PDF’s van de cursus waren al langer online te vinden. De cursus leverde ook een aantal leuke applicaties op.

Tijdens de cursus ga je je eigen Twitter-applicatie bouwen. In de laatste drie weken ga je aan de slag met je eigen applicatie, zoals een game of sociale netwerkapplicatie. In de eerste aflevering leer je hoe Mac OS X is opgebouwd.

Via: Wired en Macworld
Persbericht: Stanford
Tipgevers: Wouter en Michael

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 april 2009, 13:30
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.