Google: ‘Patentschending Samsung heeft weinig met Android te maken’

Google zegt dat de geschonden patenten van Samsung niks te maken hebben met de basisbeginselen van Android. Google zou daarom geen patenten van Apple schenden.

Apple SamsungVolgens Google hebben de patenten die Samsung schond niks te maken met de basisbeginselen van Android. Dit zou betekenen dat Google zelf geen patenten schendt. Dit laat het bedrijf weten in een reactie op de rechtszaak tussen Apple en Samsung, die ertoe leidde dat Samsung meer dan een miljard dollar aan schadevergoeding moet betalen. Ondertussen probeert Samsung het Amerikaanse verkoopverbod op de Galaxy Tab 10.1 op te heffen.

Google stelt het volgende in zijn reactie:

De meeste claims zijn niet gerelateerd aan de kern van het Android-besturingssysteem, en verschillende patenten worden opnieuw onderzocht door het Amerikaanse patentbureau.

Hoewel Google zich niet direct in de zaak verwikkelt, lijkt het bedrijf niet blij met de uitspraak. In de reactie stelt Google ook dat veel bedrijven in de mobiele industrie voortbouwen op ideeën die al decennia bestaan, om klanten op deze manier innovatie en betaalbare producten te bieden.

Samsung heeft de rechter inmiddels verzocht om het verkoopverbod op de Galaxy Tab 10.1 op te heffen. Tijdens de rechtszaak zou de jury namelijk hebben bepaald dat Samsung’s tablet niet het iPad D’899 designpatent heeft geschonden. Het verbod is volgens Samsung niet redelijk en Apple moet om die reden een schadevergoeding betalen. Eerder bepaalde de rechter wel dat de Galaxy Tab 10.1 verschillende andere Apple-patenten schendt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 augustus 2012, 9:34
Categorie Apple
Onderwerp patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.