Nieuwe iPhone 5-foto’s tonen bijna complete voorkant en mogelijke NFC-chip

Apple.pro heeft foto's in handen van wat een nagenoeg complete voorkant van de iPhone 5 lijkt. In de voorkant zitten de homeknop, de camera, het scherm en een beschermschild.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 5 voorkantNaarmate Apple’s vermoedelijke iPhone-evenement op 12 september nadert, verschijnen er steeds meer foto’s van mogelijke iPhone 5-onderdelen online. Zo heeft Apple.pro nu via Photobucket foto’s bemachtigd van wat een nagenoeg volledig in elkaar gezet frontpaneel van de nieuwe iPhone lijkt. In het paneel zitten onder andere de camera en de homeknop bevestigd. Het scherm zelf lijkt achter een beschermschild te zijn geplaatst. Meest opvallend is een vierkant onderdeeltje, dat een NFC-chip zou kunnen voorstellen.


De foto’s onthullen geen grote toevoegingen die we in eerdere onderdelenfoto’s nog niet hadden gezien. Ze zijn echter interessant om verschillende redenen. Omdat alle onderdelen netjes in elkaar lijken te passen, komen veel geruchten wederom in de foto’s samen. Daarnaast lijkt het aantal onderdelenfoto’s flink toe te nemen. Als steeds meer sites de onderdelen in handen weten te krijgen, zou het productieproces van de iPhone al ver gevorderd kunnen zijn.

Hoewel alle hardwareleaks samen een geloofwaardig geheel vormen, moeten we nog zien of de onderdelen echt voor de nieuwe iPhone bedoeld zijn. Dat weten we pas zeker zodra Apple de nieuwe iPhone officieel uit de doeken doet. Steeds meer tekenen wijzen er op dat dit op 12 september 2012 zal gebeuren.

iPhone 5 NFCMacotakara heeft de foto’s ook gezien en speculeert vooral over een afbeelding van de achterkant van de camera. Hier is namelijk een zilveren vierkantje op te zien, dat volgens de site wel eens de omhuizing van een NFC-chip kan zijn. Er spelen al langer geruchten over een NFC-ontvanger in de nieuwe iPhone: deze zou het mogelijk kunnen maken om bijvoorbeeld met de nieuwe iPhone mobiel te betalen. Hiervoor hoef je dan enkel je iPhone vlak naast een NFC-ondersteunende betaalautomaat te houden. De onlangs aangekondigde app PassBook voor iOS zou hier op slimme wijze gebruik van kunnen maken.

Via Macrumors.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
27 augustus 2012 om 14:24
Categorieën
Geruchten, iDevices
18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.