ios-8

iOS 8.3 beta 1 nu beschikbaar

Apple heeft de eerste beta van iOS 8.3 uitgebracht. Dat is opmerkelijk omdat iOS 8.2 nog niet eens in handen van gebruikers is. In iOS 8.3 beta 1 verwachten we diverse nieuwe functies.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

ios-8iOS 8.3 beta 1 (build 12F5027d) is nu te downloaden voor ontwikkelaars en testers. Dat is opvallend, want iOS 8.2 is nog niet eens officieel uitgebracht voor gewone gebruikers. Apple heeft nog niet bekendgemaakt welke nieuwe functies er in iOS 8.3 zitten, maar er is al wel ontdekt dat nu wireless CarPlay wordt ondersteund. De afgelopen weken bracht Apple vijf betaversies van iOS 8.2 uit, waarvan de publieke release in maart of april 2015 wordt verwacht. Rond diezelfde periode verschijnt de Apple Watch.

ios-8-3

iOS 8.2 beta 5 verscheen begin februari. In de beta’s van iOS 8.2 lag de nadruk op ondersteuning voor de Apple Watch. We verwachten dat er in iOS 8.3 een ander accent wordt gelegd, aangezien Apple de afgelopen maanden bezig was met het parallel ontwikkelen van iOS 8.1, iOS 8.2 en iOS 8.3.

Dit is nieuw in iOS 8.3 beta 1

wireless-carplay

  • Vanaf nu wordt draadloze CarPlay ondersteund. Voorheen moet je je iPhone met een kabeltje aansluiten op het entertainmentsysteem in de auto. Een screenshot maakt duidelijk dat het nu ook zonder kabel werkt (zie afbeelding).
  • iOS 8.3 ondersteunt tweestaps-verificatie voor Google-accounts. Net zoals eerder al werd toegevoegd in Yosemite 10.10.3.
  • iOS 8.3 bevat Apple Pay-ondersteuning voor China. Dit werkt via partnerbedrijf UnionPay.
  • iOS 8.3 bevat nieuwe schakelaars voor 2G, 3G en 4G.
  • iOS 8.3 bevat een nieuw emoji-toetsenbord, dat meer in lijn is met Yosemite 10.10.3. Zie afbeeldingen hieronder, die door @romanovanwetten zijn gemaakt.

ios-8-3-schakelaars ios-8-3-emoji

Het is niet mogelijk om van iOS 8.2 meteen te updaten naar iOS 8.3. Heb je een eerdere beta van iOS 8.2 geïnstalleerd, dan zul je iOS 8.3 handmatig moeten installeren. Het werkt niet via de gebruikelijke manier, dus via Instellingen > Algemeen > Software-update. Ontwikkelaars moeten de update downloaden via het ontwikkelaarsportaal van Apple. We hebben daar ook de releasenotes bekeken, maar die bieden geen nieuwe informatie.

Nieuwe Xcode met Swift 1.2

Apple bracht vanavond ook een nieuwe betaversie van Xcode uit, de ontwikkeltools die ontwikkelaars gebruiken om apps te maken. Onderdeel van Xcode 6.3 beta is een update van Swift, een programmeertaal waarmee Apple hoge ogen gooit. Onder andere Duolingo, LinkedIn, Getty Images en American Airlines gebruiken Swift al om apps te maken. Ze melden positieve ervaringen, onder ander minder bugs en betere productiviteit.

swift-programmeertaal-craig

Swift 1.2 wordt door Apple een “significant update” genoemd en bevat een aantal opvallende wijzigingen in de taal. Gelukkig bevat Xcode 6.3 een migratie-tool om bestaande code naar Swift 1.2 om te zetten. Wie zin heeft om zelf aan de slag te gaan met deze programmeertaal kan de gratis Swift-cursus van Stanford University gaan volgen. Er is ook een gratis studieboek over Swift, die je kunt installeren via iBooks.

Let op! Beta’s van iOS 8.3 zijn niet bedoeld voor dagelijks gebruik. Het is niet toegestaan om te vragen naar en/of het uitwisselen van UDID’s en downloadlinks naar de iOS 8-betasoftware. Hierop staat een onmiddellijke ban van 2 maanden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 februari 2015, 17:00
Categorie iOS
Onderwerpen ios 8, ios 8.3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.