Golden Shellback geeft iPhone een waterproof coating

Golden Shellback heeft een wonderbaarlijke coating ontwikkeld, die vrijwel onzichtbaar is en waarmee je je iPhone en andere apparaten kunt onderdompelen in water.

Golden Shellback Waterproof CoatingWonderproduct of een loze belofte? Een bedrijf met de naam Golden Shellback beweert een coating te hebben gemaakt, waarmee je de iPhone, iPod touch en andere electronica gewoon in het water kunt gooien. In een filmpje demonstreren ze hoe je een beker water gewoon over het toetsenbord en een scherm kunt gooien en mobiele telefoons probleemloos kunt onderdompelen in een bak water.

Golden Shellback wordt gemaakt door het Northeast Maritime Institute (een school voor zeevarend personeel) en voor mediavragen kun je bij een echte kapitein terecht. Klinkt alsof we hier te maken hebben met mannen die verstand hebben van water. Maar hoe werkt het dan? En hoe komt het dat je headsetaansluiting en speaker nog steeds werkt, als alles met een laagje coating is afgedekt? Dat willen de makers (nog) niet verklappen.

De oplossing komt over enige tijd op de markt en gaat tussen de $50 en $75 kosten, afhankelijk van het apparaat. Nadeel is dat je het apparaat moet opsturen zodat de zeemannen hun geheime procédé kunnen toepassen. De heldere folie is niet-oplosbaar, is handig voor sporters die hevig zweten of voor mensen die gewoon onhandig zijn en hun iPhone vaak in bad laten vallen.

Volgens de makers van Golden Shellback kun je alle apparaten gewoon onder water blijven gebruiken, maar in het filmpje moet toch behoorlijk op de homeknop van een iPod touch worden gedrukt om weer terug te gaan naar de springboard.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juli 2008, 22:12
Categorie Accessoires
Onderwerpen bescherming, coating, folie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.