Goccia fitnesstracker communiceert via lichtflitsen met iPhone-app

De Goccia activiteitentracker telt stappen en andere fitness-activiteiten, maar lijkt erg op Misfit Shine.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

goccia trackerDe meeste fitnesstrackers maken via Bluetooth contact met de iPhone. Bluetooth is tegenwoordig erg energiezuinig, maar het betekent wel dat je een Bluetooth-chip moet inbouwen en die neemt bij dit soort kleine accessoires best veel ruimte in. Het kan ook anders. Goccia is een fitnesstracker die het anders aanpakt, namelijk met lichtflitsen waarmee je data via de iPhone-camera synchroniseert. Dit werkt met ledlampjes, die lichtpulsen afgeven, die de camera van de iPhone herkent en converteert naar bruikbare data. Je hoeft dus zelf geen morsecode te leren, maar hoeft alleen de knipperende lampjes van de Goccia bij de iPhone-camera te houden. Daardoor kan de Goccia veel kleiner worden uitgevoerd dan gebruikelijk. Het accessoire is zo klein als een muntje.

Qua uiterlijk lijkt de Goccia op de eerder verschenen Misfit Shine: een metalen schijfje die je om de pols, aan kleding of de hals kunt dragen. Ook de Misfit Shine heeft lampjes, maar die zijn meer bedoeld om de status door te geven. Goccia kan het aantal stappen tellen, meet je activiteiten tijdens het fietsen, zwemmen en wandelen en kan ook slaapgedrag in de gaten houden.

Via Kickstarter is 45.000 dollar nodig om van Goccia een succes te maken. De tracker werkt samen met de iPhone; later komen er ook Windows Phone- en Android-apps bij. Ben je early bird, dan betaal je $60 voor deze activiteitentracker. Voor verzendkosten buiten de VS komt er nog $15 bij. Je ontvangt de Goccia lekker snel: de eerste exemplaren worden in mei al verzonden.

goccia glas

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 april 2014, 19:38
Categorie Accessoires
Onderwerpen fitness, kickstarter, quantified self

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.