Apple neemt medisch expert Divya Nag in dienst

Apple heeft medisch expert Divya Nag in dienst genomen. Ze was als onderneemster betrokken bij meer dan 30 medische start-ups en medische apparaatmakers.

divya-nag-fotoApple heeft Divya Nag in dienst genomen, een expert op het gebied van medische apparaten. Ze is toegevoegd aan het team dat volgens geruchten bezig is met de ontwikkeling van een iWatch. Nag was medeoprichter van Stem Cell Theronostics, een bedrijf dat stamceltechnologie gebruikt voor het genezen van hartziekten. Ook richtte ze StartX Med op, dat medische ondernemers op Stanford University begeleidt naar de markt. Nag kwam dit jaar zelfs op de Forbes-lijst ’30 Under 30′ te staan, een lijst van veelbelovende talenten onder de dertig jaar die uitblinken in hun vakgebied. Nag past met haar achtergrond in medische technologie waarschijnlijk goed in de plannen van Apple rondom gezondheidstoepassingen. Er wordt gewerkt aan een Healthbook-app die allerlei metingen vastlegt, zoals bloeddruk, stappen en gewicht.

Wat Divya Nag bij Apple gaat doen, is vooralsnog onduidelijk. Ze hielp meer dan 30 bedrijven op het gebied van medische technologie, bijvoorbeeld bij het ontwikkelen van roadmaps voor producten en het goedgekeurd krijgen van apparatuur bij de FDA. Zelf heeft Apple al gesprekken gevoerd met de FDA, waarbij eerder in dienst genomen medische experts aanwezig waren. Maar een product waarvoor FDA-toestemming nodig is, heeft Apple nog niet op de markt gebracht. De gesprekken wekken de indruk dat de iWatch ook medische functies heeft. Nag zou Apple kunnen helpen bij de onderhandelingen met de FDA, bij het testen van apparatuur en het sluiten van overeenkomsten met farmaceutische bedrijven zoals Merck en Johnson & Johnson. Ze haalde ook meer dan 100 miljoen dollar aan investeringsgeld op voor de bedrijven die ze hielp, maar dat is een vaardigheid die ze bij Apple niet direct nodig zal hebben.

divya-nag-lab

Apple haalde de afgelopen maanden onder andere Michael O’Reilly (arts en voormalig medisch directeur van Masimo Corporation) en Marcelo Malini Lamego (voormalig CTO van Cercacor) in huis. Al deze mensen hebben zich bezig gehouden met meetbaar maken van medische processen, maken van medische apparaatjes of het binnenhalen van goedkeuring van de FDA.

Hieronder zie je Divya Nag in actie tijdens een presentatie:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 april 2014, 7:00
Categorie Apple
Onderwerpen iwatch, medisch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.