Gesprek met FaceTime Audio van 2 minuten kost 1MB

Een FaceTime Audio-gesprek van twee minuten kost 1MB. Dit blijkt uit een korte test van het Duitse iFun.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Facetime AudioTwee minuten bellen met FaceTime Audio kost 1MB in de huidige bètaversie van iOS 7. Dit betekent dat je met een databundel van 500MB meer dan 16 uur kunt telefoneren via Apple’s nieuwe beldienst. Daarmee kan FaceTime Audio wel eens een populaire beldienst onder iPhone-gebruikers worden – al helemaal als je bedenkt dat je FaceTime Audio op zowel een mobiele verbinding als via Wi-Fi kunt gebruiken.

iOS 7 bevindt zich op het moment nog in een testfase, waardoor er een kans bestaat dat het aantal verbruikte MB’s per minuut nog een beetje gaat veranderen. Vermoedelijk zal de verbruikte data in de uiteindelijke versie van iOS 7 echter niet veel afwijken van deze gemeten data.

In andere landen is het nog de vraag of FaceTime Audio op het datanetwerk gebruikt mag worden, maar in Nederland worden sinds de invoering van netneutraliteit in de communicatiewet geen iPhone-functies op het mobiele netwerk geblokkeerd. Zo kun je sinds 2012 bij alle grote providers de Persoonlijke hotspot-functie zonder extra kosten binnen je abonnement gebruiken en werkt FaceTime via 3G ook gewoon. Het lijkt daarom aannemelijk dat FaceTime Audio in Nederland gewoon op het mobiele netwerk wordt ondersteund.

Meer informatie over FaceTime Audio vind je in ons artikel: iOS 7 uitgelicht: FaceTime Audio.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2014, 12:28
Categorie iOS
Onderwerpen facetime, firmware, ios 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.