iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

Geruchtenmachine: iPhone naar Nederland, of toch niet?

De Nederlandse Mac-website en -community One More Thing beweert zeker te weten dat de iPhone deze maand (maart) in Nederland wordt gelanceerd. Het zoveelste gerucht of harde waarheid?
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

GeruchtenmachineAlweer een website die beweert over informatie te beschikken, zonder man en paard te noemen. One More Thing is eruit: ze weten zeker dat T-Mobile de provider voor de iPhone wordt (nee, werkelijk?) maar ook dat de iPhone deze maand nog naar Nederland komt. Een 1 aprilgrap kan het niet zijn, want dat is pas volgende maand. Maar wat is er dan wel aan de hand? OMT heeft verder geen informatie, behalve dat een anonieme persoon een datum en locatie heeft ingefluisterd waar de betrokkenen worden ingelicht.

Twee websites die hetzelfde beweren (eerder had All About Phones hetzelfde gerucht) en een PR-medewerkster die het nieuws niet wil bevestigen, maar ook niet kan ontkennen. Waar rook is, is vuur nietwaar? Wij weten het even niet meer en blijven ons maar vastklampen aan onze eigen insiderbron binnen T-Mobile, die zegt dat we volgende maand nog gerust op vakantie kunnen gaan. Heeft het voor Apple eigenlijk wel zin om in maart nog een oude iPhone te lanceren in een land waar iedereen die een iPhone zou willen kopen, al is voorzien? En heeft het nog zin om een oud model te lanceren in een land waar over een paar maanden later met iets meer waarschijnlijkheid de 3G iPhone gelanceerd zal worden? Of wil Apple gewoon van z’n oude voorraden af? En wat is het verhaal van T-Mobile dan, die in Nederland niet over een EDGE-netwerk beschikt en daarvoor ook niet even een schakelaartje kan omzetten: “Sorry mensen, 50 kbps* GPRS is snel genoeg voor jullie”?

Natuurlijk balen we als het verhaal toch waar blijkt te zijn, want die primeur hadden we uiteraard liever zelf gehad, maar van de andere kant gunnen we het de mannen van OMT natuurlijk net zo goed. We wachten gewoon maar weer verder af met z’n allen. Ondertussen genieten wij – samen met de vele iPhoneclub-bezoekers – in ieder geval al een tijdje van onze geïmporteerde iPhone. Dat neemt niet weg dat een grote groep mensen liever wacht op de officiële introductie, dus voor die potentiële nieuwe iPhone-bezitters hopen we dat het OMT-gerucht waar is.

(*snelheid van gprs is nooit het theoretische maximum, maar is afhankelijk van het aantal tijdsloten)

Meer info: One More Thing

Met dank aan vaste tipgever Martijn voor het doorgeven

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 maart 2008, 7:15
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen gprs, lancering, nederlandse apps, t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.