Geruchten over nieuwe lichting iPhone 4 met coating

Volgens een lezer van Gizmodo is Apple stilletjes begonnen met het vervangen van de iPhone 4 door een nieuwer exemplaar, met coating op de metalen rand.

iphone 4 coating
Er zijn mensen die denken dat Apple stilletjes is begonnen met het vervangen van de iPhone 4 door een iPhone 4.1. Maar voorlopig blijft dit gerucht beperkt tot één lezer van Gizmodo, die meent dat hij een vervangende iPhone 4 heeft gekregen die er anders uitziet dan zijn eerdere exemplaar.

De zwarte rand rondom het scherm is minder zwart, de nabijheidssensor is beter zichtbaar en de metalen rand rondom de iPhone is matter en minder staalachtig. Hij vermoedt dat de stalen rand rondom het scherm is voorzien van een coating. De betreffende persoon probeerde ook de death grip en merkte wel enige verbetering maar weet nog niet of het probleem hiermee nu is opgelost.

ifixit iphone geleiding

Voorlopig blijft het dus even gissen of deze gebruiker is verblind door enthousiasme dat zijn iPhone zomaar vervangen werd, of dat er daadwerkelijk nieuwe iPhones in omloop zijn. Een kleine aanwijzing dat er toch iets aan de hand is, komt van iFixit. Zij ontvingen eveneens een melding van een klant, over een verbeterde versie van de iPhone 4. Na het vergelijken van iPhones die in week 26 en 27 waren gekocht bleek dat de geleiding van de stalen rand niet was gewijzigd. Gizmodo haalde een iPhone 4 die in week 28 was geproduceerd en zag geen verschil met de metingen van iFixit. Als er verschil in geleiding is, dan moet het verschil duidelijk af te lezen zijn op de meters.

De Gizmodo-lezer meldt overigens ook dat Apple erg makkelijk blijkt te zijn in het omruilen van iPhones: iemand die wat problemen had met de homeknop kreeg meteen een nieuw toestel. De persoon vermoedt dat Apple begonnen is met een stiekeme recall, maar zoals gezegd: dat is pure speculatie. MacRumors heeft de geruchten dan ook verbannen naar Page 2, de pagina voor niet erg geloofwaardige geruchten. Het nepaccount @ceoSteveJobs grapt er ondertussen op los door te zeggen dat Apple de witte iPhones heeft gemaakt om de zwarte in een recall te kunnen vervangen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juli 2010, 13:08
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen coating, iPhone 4

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.