‘Gerucht over EarPods met hartslagmeter is gelogen’

Een gerucht over hartslag metende EarPods blijkt gelogen. Dit beweert de anonieme bron die het verhaal op Secret naar buiten bracht.

Apple-EarPodsHet bericht over nieuwe EarPods die je hartritme en bloeddruk meten, kloppen mogelijk niet. Dit schrijft de vermeende lekker van het nieuws in een bericht op Tumblr. Hij deed op het sociale netwerk Secret alsof hij het bestaan van de EarPods naar buiten lekte, maar het bleek te gaan om een grap. De Secret-gebruiker had niet verwacht dat zijn bericht zo snel zou worden opgepikt door veel prominente Apple-geruchtensites.

De persoon in kwestie heeft een speciale Tumblr-account aangemaakt om zijn excuses aan te bieden voor de leugen. Op deze manier hoopt hij dat niemand zijn echte naam kan achterhalen om voor mogelijke problemen te zorgen. Omdat het bericht Tumblr net als de originele post op Secret anoniem is geplaatst, is het niet mogelijk om te achterhalen of beide schrijfsels afkomstig zijn van dezelfde persoon. De excuusbrief is vrij gedetailleerd, maar kan mogelijk van iemand anders afkomstig zijn. We hebben de maker van de Tumblr-post gevraagd of hij kan verifiëren dat hij beide berichten heeft geschreven, maar hebben nog geen reactie ontvangen.

In de blogpost legt de anonieme bron uit hoe hij Secret gebruikt om grappen te maken. Het bericht over Apple’s nieuwe EarPods was daarom ook zo bedoeld: hij fantaseerde over EarPods die je hartslag en bloeddruk in de gaten houden. Dit idee plaatste hij vervolgens op Secret, waardoor het leek alsof een anonieme bron binnen Apple de plannen naar buiten bracht. Secret is een sociaal netwerk waar gebruikers anoniem berichten kunnen plaatsen, waardoor de identiteit van de persoon in kwestie niet achterhaald kon worden.

De ontkenning op Tumblr maakt de geruchten over Apple’s nieuwe EarPods een stuk onwaarschijnlijker, maar daarmee zijn de mogelijke plannen nog niet uitgesloten. Hoewel het bericht op Secret wellicht is gelogen, zijn er namelijk nog andere berichten die de nieuwe EarPods mogelijk bevestigen. Een Apple-patent beschreef de betreffende EarPods al in februari, en Apple heeft ook een oorexpert in huis gehaald. Twee zaken waar de schrijver van de excuusbrief niks van zei te weten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 mei 2014, 15:39
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp earpods

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.