Telfort voert ToestelBundel vervroegd in, stopt met toestellease

Telfort voert de ToestelBundel twee dagen eerder in en stopt met toestellease. Daarbij stel je flexibel je abonnement samen en betaal je extra voor je toestel.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

leasewolkTelfort is vandaag al gestart met ToestelBundel, een nieuwe serie abonnementen die toestellease gaan vervangen. Eigenlijk was het de bedoeling om de ToestelBundel pas aanstaande woensdag in te laten gaan. Met Telfort ToestelBundel is de telefoon meteen eigendom van de gebruiker en betaal je de kosten van de telefoon gespreid over de looptijd van het abonnement. In één of twee jaar betaal je dan het toestel af.


Lees ook: alles over Sim Only abonnementen voor iPhone

Bij toestellease betaalden klanten ook een maandelijks bedrag, maar daarbij werd je geen eigenaar van het toestel. Een nadeel daarvan was dat je bij schades zelf moest opdraaien voor de kosten. Bij de nieuwe ToestelBundel is de prijs die je per maand betaalt afhankelijk van het toestel. De iPhone valt daarbij meestal in de duurdere categorieën. Bij de duurste modellen is bovendien een eenmalige betaling nodig.

Telfort heeft klanten via e-mail op de hoogte gebracht van de vervroegde invoering van de ToestelBundels. Volgens de provider waren er omstandigheden waardoor de invoering eerder kon plaatsvinden. Zie je het wel zitten om een iPhone met ToestelBundel aan te schaffen, dan moet je rekenen op de volgende prijzen bij een abonnement met 150 minuten, 100 sms’jes en 500 MB data:

  • 8GB iPhone 4S: €22/maand
  • 16GB iPhone 5c: €30/maand
  • 16GB iPhone 5s: €42/maand

Andere ToestelBundels zijn uiteraard ook mogelijk (zie afbeelding). De iPhone-abonnementen zijn voor €22 per maand af te sluiten, als je kiest voor een iPhone 4S. Bij de iPhone 5c en 5s zijn de abonnementen hetzelfde, maar ligt de maandprijs een stuk hoger. Bij de databundels is keuze uit 500MB (€10), 1000MB (€15), 1500MB (€20) en 3000MB (€25). De toestelbundel bedraagt voor de iPhone 4S €10 en voor de iPhone 5s €30 per maand.

toestelbundel-telfort-groot

KPN begon in februari 2012 met toestellease via jongerenmerk Hi, maar schafte het anderhalf jaar later alweer af. KPN stopte al een paar maanden eerder met toestellease. Hoewel concrete cijfers ontbreken leek de constructie niet goed aan te slaan bij consumenten. Telfort was de enige aanbieder die nog toestellease aanbod. Heb je nog een toestellease-contract, dan kun je op dit moment nog niet overstappen op de nieuwe ToestelBundels. Je zult eerst moeten wachten tot je het huidige toestellease-contract hebt uitgediend. Daarna moet je beslissen of je je toestel van Telfort wilt kopen of het toestel wilt inleveren voor een ander model.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
26 augustus 2014 om 17:55
Onderwerp
Categorie
Providers
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.