Gerucht: ‘iPhone 6 ondanks groot scherm vederlicht’

De iPhone 6 is ondanks het grotere 4,7-inch-scherm even licht als de iPhone 5s, aldus LEDinside. Apple kiest voor een lichter frame en een kleinere backlight.

iPhone 6 concept Ciccarese 1Meerdere geruchten wijzen inmiddels op een groter scherm in de iPhone 6, maar dat hoeft niet te betekenen dat de iPhone ook zwaarder zal worden. Bronnen van LEDinside beweren dat Apple een lichter frame zal gebruiken. De nieuwe backlight in de iPhone 6 weegt ook minder, waardoor de gehele iPhone qua gewicht weinig zal afwijken van de huidige iPhone 5s.

Apple gebruikt in de iPhone 5s een 0,6t-backlight. Deze wordt volgens de bronnen in de iPhone 6 omgeruild voor een 0,4t-variant. Het verminderde gewicht is in combinatie met het lichtere frame genoeg om de iPhone niet zwaarder te maken. Het is uiteraard nog de vraag of er ook geen verschil merkbaar zijn met een tweede, nog grotere iPhone.

Apple brengt naar verwachting twee nieuwe iPhones uit dit jaar, met twee verschillende schermformaten. Apple zou dan drie iPhones aanbieden: één met een 4,7-inch-scherm, een ander met een 5,5-inch-scherm en één van de huidige iPhones met een 4-inch-scherm.

Hoewel we veel geruchten voorbij zien komen over de schermgrootte van de iPhone 6, zijn er verder vrij weinig geruchten over andere nieuwe hardwaretoevoegingen. Er lekken ook vrij weinig foto’s van de nog niet uitgebrachte iPhone. Gisteren leken er een paar beelden te lekken, maar het bleek al snel te gaan om een rendering.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 februari 2014, 9:51
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 6

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.