Gerucht: iPhone 5S krijgt vingerafdrukscanner en NFC-ontvanger

De iPhone 5S krijgt een vingerafdrukscanner en een NFC-ontvanger. De vingerafdrukscanner zou gebruikt worden om betalingen gemaakt met de NFC-ontvanger te beveiligen.

iPhone vingerafdrukEen rapport van China Times beweert dat Apple een vingerafdrukscanner in de iPhone 5S zal gebruiken. En niet alleen dat: ook zou de nieuwe iPhone een NFC-ontvanger krijgen, iets dat er op kan wijzen dat je met de iPhone mobiele betalingen kunt uitvoeren. De vingerafdrukscanner zou gebruikt worden om je persoonlijke informatie te beschermen. Hierdoor kan alleen jij een betaling met je iPhone maken.

Analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities zei in januari al dat de iPhone 5S met een vingerafdrukscanner beveiligd zal worden. Toen werd beweerd dat Apple het onlangs overgenomen beveiligingsbedrijf AuthenTec hiervoor zou inzetten. Dit bedrijf had zich immers al in dergelijke beveiligingstechnologie gespecialiseerd. Het rapport van China Times stelt dat Apple hardware van het Taiwanese Chipbond zal gebruiken.

Geruchten over een NFC-ontvanger in de iPhone zijn in het verleden geregeld voorbij gekomen, maar bleken tot nu toe nooit te kloppen. Bij de iPhone 5S hebben we nog niet veel soortgelijke verhalen gehoord. De NFC-ontvanger en vingerafdrukscanner zouden grote toevoegingen zijn voor de iPhone 5S. Apple staat er echter om bekend vooral hardware zoals de camera en processor in de S-versies van de iPhone te verbeteren. Het ontwerp bleef tot nu toe altijd onveranderd.

Apple heeft hoe dan ook de iPhone 5S nog niet aangekondigd. Recente geruchten wijzen op een onthulling rond de zomer. De vorige iPhone werd in september 2012 op de markt gebracht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 maart 2013, 18:43
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iPhone 5s, nfc, vingerafdruk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.