Fors iPhone-prototype uit 2005 opgedoken

Een vroeg iPhone-prototype uit 2005 is opgedoken op Ars Technica. De iPhone heeft ontzettend veel aansluitingen en een fors scherm.

iPhone prototype 1Foto’s van een zeer vroeg prototype van de iPhone zijn opgedoken op Ars Technica. Dit testmodel zou stammen uit 2005 en heeft een scherm van 5- bij 7-inch. Daarnaast zitten er de nodige poorten op die je niet zo snel op je iPhone zou vinden, waaronder een ethernet-aansluiting en een usb-poort. Hoewel het apparaat er vandaag de dag lomp uitziet, zegt de bron dat Apple toentertijd zeer onder de indruk was. Het prototype zou in feit een versie van OS X hebben gedraaid.

Alle extra poorten op het prototype kunnen er op wijzen dat Apple deze functies op een bepaald moment heeft overwogen, maar een tweede mogelijkheid is natuurlijk dat Apple deze enkel nodig had tijdens het ontwikkelproces. Dit is niet het eerste iPhone-prototype dat voorbijkomt: vorig jaar zagen we nog zeldzame testversies bij de rechtszaak tussen Samsung en Apple. Deze iPhones zagen er een stuk verder gevorderd uit.

Door de schermgrootte lijkt het prototype eerder op een iPad dan een iPhone. Gek is dat misschien ook niet: eerdere verhalen wezen er al op dat Apple aan de iPad voor de iPhone werkte.

Het prototype maakt gebruik van een ARM-chip, die uiteindelijk ook een langzamere voorganger bleek te zijn van de eerste iPhone-chips. Deze chip was gebaseerd op de Samsung S3C2410 en haalde een kloksnelheid van tussen de 200- en 233Mhz, flink wat langzamer dan de 620Mhz van de eerste iPhone die werd ondergeklokt naar 412Mhz.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 maart 2013, 14:09
Categorie iDevices
Onderwerp prototype

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.